Vietnam, diploma sistemini Blockchain teknolojisine geçiriyor
Vietnam, diploma sistemini Blockchain teknolojisine geçiriyor

Vietnam, diploma sistemini Blockchain teknolojisine geçiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Vietnam Eğitim ve Öğretim Bakanlığı (MOET), 2021’de diploma vermek için Blockchain teknolojisini uygulamayı planlıyor.

Vietnam’da diplomalar Blockchain teknolojisine geçiriliyor

Bugün gerçekleştirilen duyuruya göre MOET, ulusal öğrenci sertifikalarını TomoChain’in tescilli Blockchain platformuna koymak için Singapur merkezli TomoChain ile ortaklık kurdu.

“Ulusal Nitelikler Arşivi” projesinin bir parçası olarak MOET, eğitim birimleri ile lise ve yüksek öğrenim kurumları tarafından her tür diplomayı blok zincirinde vermeyi planlıyor. Yeni sistemin 2021’de sona erecek öğretim yılında yürürlüğe gireceği bildiriliyor.

Duyuruya göre, Vietnam’ın yeni Blockchain tabanlı sertifika sistemi, öğrenci niteliklerinin şeffaf ve değişmez bir şekilde doğrulanmasını sağlamak için tasarlandı. Yeni sistemin, işe alım ajansları ve İK birimleri tarafından uzun süreli doğrulama süreçlerinin yerini alması bekleniyor. MOET’in bakan yardımcısı Nguyen Van Phuc konuyla ilgili yaptığı açıklamadaşunları söyledi:

Diploma ve sertifika yönetimi, tüm toplum için önemli olan ve ayrıca özellikle diploma yönetim sistemi ile genel olarak eğitim için uygun maliyetli olan, teknoloji ile çözülmesi gereken bir konudur.

Dünya genelinde pek çok okul ve bakanlık blok zincirine geçiyor

TomoChain’in baş iş geliştirme sorumlusu Kyn Chaturvedi, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, girişimin ilk olarak bir devlet kurumu için hizmetlerini sağladığını söyledi. Chaturvedi, Vietnam hükümetinin herhangi bir Blockchain işletmesiyle ilk kez çalıştığını da belirtti.

Dünyadaki pek çok eğitim bakanlığı ve okul, blok zincirinde diploma verme planlarını bildirmeyi sürdürüyor. Mart 2020’de Brezilya Eğitim Bakanlığı, dolandırıcılığı önlemek için devlet dışı üniversiteler tarafından bBockchain tabanlı sertifikalar vermeyi önerdi. Aynı ay, iki İtalyan lisesi Ethereum blok zinciri üzerinde diploma verme planlarını açıkladı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin