Ukraynalı vatandaşlar, kriz anında kaçışı kripto varlıklarda buluyor

Ukraynalı vatandaşlar, kriz anında kaçışı kripto varlıklarda buluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya-Ukrayna arasında yaşanan kriz ortamından en çok yine siviller etkilendi. Ukrayna’da yaşayan vatandaşlar ise para noktasında fazlasıyla sıkıntı çekiyor. Devletin aldığı karara göre para işlemleri kısıtlandı. Ukraynalı vatandaşlar ise kaçışı kripto varlıklarda arıyor.

Merkez bankasının bu hafta elektronik nakit transferlerini askıya almasının ardından, Rus güçleriyle savaş başkent Kiev’e yayılırken, Ukrayna vatandaşlarının kripto para biriktirdiği görüldü. Ülkede döviz ticaretinin bloke edilmesi, vatandaşların kriptoda dolar alternatifleri aradığı görüldü.

Popüler Ukrayna dijital borsası Kuna’dan gelen verilere göre, dünyanın en büyük stabilcoini olan Tether’deki ticaret hacimlerinin bu hafta arttığı görülüyor. Ukraynalılar ayrıca değeri ABD dolarına yakın bir şekilde sabitlenmiş olan token için %10 ila %20 arasında bir prim ödüyor gibi.

Vatandaşlar kripto tarafında stablecoinleri tercih ediyor

Vatandaşlar kripto tarafında stablecoinleri tercih ediyor

Mevcut Grivnası, dolar kuru 30 civarında iken, Tether 32 ila 35 Grivnası arasında işlem görüyor. Ancak ticaret, krizin başlangıcından bu yana Tether’deki hacimlerin Bitcoin’deki hacimleri sürekli olarak geride bırakmasıyla çok daha büyük bir ölçeğe yansıdı.

Tether ve çoğu stablecoin, artan piyasa oynaklığı nedeniyle son haftalarda daha fazla tercih edildi. Dolarla yakın ilişkileri onları güvenilir limanlar haline getirdi. 

Şu anda Ukrayna’da bulunan Danimarkalı gazeteciler, nakit arzının bu kadar kıt olması nedeniyle Bitcoin kullanarak bir araba satın almak zorunda kaldıklarını söylediler. Forbes raporlarına göre, Ukrayna’ya yapılan Bitcoin bağışları da 4 milyon doları aştı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin