Ukrayna ordusuna milyon dolarlık Bitcoin bağışı!

Ukrayna ordusuna milyon dolarlık Bitcoin bağışı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’yı işgal etme emrini takiben, ülkedeki sivil toplum kuruluşları (STK’lar) ve gönüllü gruplar kripto bağışlarından 4 milyon doların üzerinde para topladı.

Bir STK, yalnızca dün 675.000 dolardan yüksek bir değerde Bitcoin bağışı topladı. Bugünü de eklediğimizde STK’nın bugün topladığı bağış miktarı ise 3.4 milyon dolara ulaştı. Bitcoin bağışının 3 milyon doları tek bir katılımcıdan geldi.

Elliptic’in bir raporuna göre, bu, kuruluş tarafından 24 saatten daha kısa bir sürede toplanan yardım miktarını 4 milyon doların üzerine çıkarıyor.

Ukrayna ordusuna milyon dolarlık Bitcoin bağışı!

Şimdiye kadar, Ukrayna ordusunun silah ve tıbbi malzeme alımını finanse etmesi için 4 milyon dolardan fazla kripto para bağışı toplandı.

Kripto bağışları yaygınlaşıyor

Gönüllü kuruluşlar, on yıldan uzun bir süredir Rusya-Ukrayna krizinde önemli bir rol oynadı ve genellikle Ukrayna hükümetiyle çok yakın ilişkilere sahiplerdi.

Bu kuruluşlar, banka havaleleri ve ödeme uygulamalarıyla milyonlarca dolar bağışlayan bireysel katkı sahipleri tarafından destekleniyordu. Bu süre zarfında, Bitcoin gibi kripto para birimleri uygun bir alternatif finansman kaynağı olarak ortaya çıktı.

Bitcoin gibi dijital varlıklar, bu kuruluşlara ödeme yapılmasını engelleyebilecek bankacılık kurumlarından kaçınmayı sağlarken, hızlı ve sınır ötesi katkılarda bulunmayı da mümkün kılar.

Hayırseverlik ve bağış amaçlı dijital para biriminin kullanımı dünya genelinde giderek yaygınlaşıyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin