Kripto son durum: Bitcoin önemli seviyeye dokundu! altcoinler toparlanıyor

Kripto son durum: Bitcoin önemli seviyeye dokundu! Altcoinler toparlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Putin’in Ukrayna topraklarında “özel bir askeri operasyon” emri vermesinden kısa bir süre sonra Bitcoin ve altcoinlerin çoğu ciddi bir darbe aldı.

Bununla birlikte, ABD başkanı Joe Biden’ın, herhangi bir ciddi yaptırım uygulamayacağını doğrulayan konuşmasının ardından küresel piyasalar ve kripto hızla toparlandı.

Bitcoin, 40 bin doların üzerine çıkmasının ardından bir miktar geri çekildi ve şu anda 39 bin dolar civarında seyrediyor. Bu fiyat seviyesi, çatışmadan önceki günlerden bile daha yüksek. Altcoinlerin çoğu da yeşilde işlem görürken, kripto piyasa değeri son 24 saatte %3,33 artışla 1,77 trilyon dolara ulaştı.

Bitcoin (BTC) 40 bin dolara dokundu

Diğer finansal varlıklara benzer şekilde Bitcoin, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonunu başlatmasının ardından değerinin önemli bir kısmını kaybetti. Kripto para son 30 gündeki en düşük fiyatı olan 34 bin doları gördü. NATO üyelerinin Doğu Avrupa’ya asker gönderip göndermeyeceklerine ilişkin belirsizlik, Bitcoin için bir yükseliş faktörü değildi.

Bununla birlikte, BTC, ABD Başkanı Joe Biden’in Amerikan kuvvetlerinin Ukrayna’ya gönderilmeyeceğini açıkladığı Perşembe günü ralliye başladı. Biden, Rusya’ya ciddi mali yaptırımlar uygulamaya ve ülkenin “küresel ekonominin bir parçası olmak için dolar, euro, pound ve yen cinsinden iş yapma” kabiliyetini sınırlama sözü verdi. Açıklamasından kısa bir süre sonra, Bitcoin’in fiyatı önemli ölçüde yükseldi.

Takip eden 36 saat içinde varlığın değeri dolar karşısında daha da yükseldi ve bugün erken saatlerde 40 bin dolar fiyat seviyesini aştı. Şu anda, 39 bin dolar civarında işlem görüyor, piyasa değeri ise 743 milyar dolarda bulunuyor.

Fiyat artışının diğer ulusların çatışmaya yaklaşımından kaynaklandığını söylemek yanlış olmaz. AB, Japonya ve Avustralya şu an için Ukrayna’ya ordu göndermeyeceklerini açıkladılar. ABD gibi, bu ülkeler de Rusya’ya parasal yaptırımlar ve yeni ambargolar uygulama sözü verdiler.

Altcoinler de yeşilde

Genelde yaşandığı gibi, Bitcoin’in kazanımlarına paralel olarak, çoğu altcoin de yükselişe geçti. Bitcoin, önceki güne kıyasla yalnızca %1 artarken, Ethereum dolar karşısında %6’dan fazla arttı ve şu anda 2.750 dolardan işlem görüyor.

Terra (LUNA), Polkadot (DOT) ve Ripple (XRP), %10’un üzerinde tırmanışla en iyi performans gösteren varlıklar arasında yer alıyor.

Binance Coin (%3), Solana (%3), Dogecoin (%4) ve Cardano (%5) dahil olmak üzere piyasa değerine göre önde gelen tokenlerden bazıları da savaş sonrası kayıplarını geri alıyor.

Toplam kripto para piyasa değeri 1,77 trilyon dolara ulaştı ve yaklaşık 700 milyon doları geri kazandı.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin