Ukrayna hükümeti kripto para birimleriyle ilgili bu adımı attı
Ukrayna hükümeti kripto para birimleriyle ilgili bu adımı attı

Ukrayna hükümeti kripto para birimleriyle ilgili bu adımı attı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, vatandaşları kripto para birimleri, blok zinciri ve Bitcoin (BTC) hakkında eğitmek için bir web dizisi yayınladı.

Gösteri Çarşamba günü gösterildi ve Ukrayna hükümetinin “Diia.Digital Eğitim” programının bir parçası olarak Binance, Hacken ve Crystal Blockchain ile işbirliği içinde geliştirildi.

Gösteride neler vardı?

Gösteri, kripto para birimi ve blok zincirinin temel kavramlarını açıklayan, her biri altı ila 12 dakikalık sekiz bölümden oluşuyor. Gösteriye, blockchain endüstrisinde çalışan konuklarla röportaj yapan, girişimci ve eski bir bankacı olan Andriy Onistrat ev sahipliği yapıyor.

YouTube’da bulunan ilk bölüm, kripto para birimleri kavramını izinsiz, durdurulamaz bir işlem defteri olarak tanıtıyor. Onistrat, Ukrayna Merkez Bankası’nın Ukrayna’nın ulusal para birimi olan Grivnası arzını büyük ölçüde artırmaya her zaman karar verebileceğini belirterek, arz denetlenebilirliği kavramına özel önem verildiğini ifade ediyor. Ukrayna Binance pazarlama müdürü Ivan Paskar, Bitcoin’in nasıl değişmez, denetlenebilir bir arzı sürdürdüğünü açıklıyor.

İkili, Ethereum, akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan borsalardan bahsederek daha karmaşık fikirlerden de söz ediyor. Gösterinin formatına rağmen Onistrat, Paskar’a bazı daha zor sorular soruyor: Örneğin, merkezsizlik ve özgürlük idealleri, birçok merkezi alışverişte görülen tanımlama gereksinimleriyle nasıl bağdaştırılabilir sorusu bunlar arasında yer alıyor.

Bitirme sertifikası veriliyor

İzleyiciler, tüm bölümleri geçtikten sonra bir bitirme sertifikası alıyor. Girişim, Ukrayna hükümetinin ülkede dijital okuryazarlık sağlama çabasının bir parçası. Bakanlık tarafından sunulan diğer gösteriler arasında “öğretmenler için dijital dersler” ve “nasıl bir YouTube blog yazarı olunur” gibi konular da yer alıyor.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, daha önce ülkedeki kripto para birimi işletmeleri için daha net düzenlemeler yapılması için baskı yaptı ve bu da kimi uzmanların ülkenin gelişen bir kripto ekosistemini çekmek için iyi bir konuma sahip olduğu sonucuna varmasına neden oldu.

Binance, ülkenin kripto para birimi yönetmeliğinin tasarlanmasına yardımcı olmak için bir mutabakat anlaşması imzaladığı geçen yıldan beri bakanlıkla işbirliği yapıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin