Uber, kripto paraları ödeme aracı olarak kabul etmeye istekli

Uber, kripto paraları ödeme aracı olarak kabul etmeye istekli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kurumsal şirketlerin kripto varlıklara olan ilgisi 2022 yılında da devam ediyor. Pek çok şirket kripto paraları ödeme sistemi olarak kabulleniyor. Sisteme entegre edilmesiyle kullanıcılar kolaylıklar ödeme yapabiliyor. Ancak şu an aktif kullanım noktasında çalışmalar sürüyor. Özellikle Amerika kıtası bu alanda daha ileride. Son olarak taşıma hizmeti veren Uber CEO’su, önemli açıklama yaptı. 

Dev taksi hizmeti sağlayan Uber, daha öncesinde kripto varlıkları ödeme olarak kabul edeceklerini bildirmişti. Bu bildiriyi şirket yineledi. Dünya geneli taksi hizmeti veren şirketin CEO’su, kripto para birimlerinde çok fazla değer gördüğü için firmanın sürekli olarak kripto alanını izlediğini söyledi. Ancak, şirketin kripto ödemelerini uygulaması için zamanın henüz doğru olmadığını da sözlerine ekledi.

Uber, ödeme noktasında kripto varlıkların kullanılması için doğru zamanı bekliyor. Aslında kabul edilmesi için önünde hiçbir engel yok. Sadece şirket aceleci davranmak istemiyor.

Uber, kripto dünyasını yakından takip ediyor

Şirketi CEO’su Dara Khosrowshahi, Bloomberg ile bir röportaj gerçekleştirdi. Şirketin sık sık kripto para kabul etme konusunda görüşmeler yaptığını söyledi. Şu anda Uber’deki fikir birliğinin, dijital varlıkları yolculuk paylaşımı ve yemek dağıtım hizmetleri için ödeme olarak kabul etmenin henüz doğru olmadığı yönünde olduğunu belirtti.

CEO Dara Khosrowshahi, mevcut duruşun nedenlerini de açıklamaktan geri durmadı. Khosrowshahi,

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri bir değer deposu olarak faydalı olsa da, büyük ölçüde pahalı değişim mekanizmalarına sahipler ve çevre için iyi değiller. Bununla birlikte, kripto daha uygun maliyetli ve çevre dostu hale geldiğinde, şirket buna bir şans verecektir.

Değişim mekanizması daha ucuz hale geldikçe ve daha çevre dostu hale geldikçe, bizim kriptoya biraz daha eğildiğimizi göreceksiniz. Bu yüzden kesinlikle izliyoruz.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin