Popüler altcoin 10 yıl içinde bu rakamları görebilir
Popüler altcoin 10 yıl içinde bu rakamları görebilir

Suudi Arabistan’dan devrim niteliğinde Blockchain hamlesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Suudi Arabistanlı iş dünyası liderleri, COVID-19’un neden olduğu finansman sorunlarını aşmak için bir çözüme sahip olduklarını düşünüyor: Bürokrasiyi azaltmak için Blockchain tabanlı bir iş pasaportu…

Suudi Arabistan yeni Blockchain hamlesiyle gündemde

Suudilerin çarşamba günü yaptığı öneriye göre, bu “Küresel Değer Zinciri” (GVC) pasaportu, ev sahibi ülkenin mali kural kitabını halihazırda takip eden firmaların kimlik bilgilerini başka yerlerde sunmasına, ticareti kolaylaştırmasına ve küresel olarak finansal erişimi artırmasına olanak tanıyacak. Ayrıca tüm süreçler OECD ile ortaklaşa olarak yürütülecek.

Suudilerin teknik incelemesine göre, Blockchain teknolojisi GVC Passport’a küresel düzenleyicilerin işletmenin akreditasyon iddialarını doğrulaması için dağıtık, güvenilir ve gerçek zamanlı bir kaynak sağlayacak.

KOBİ’ler tüm işletmelerin yüzde 90’ını oluşturuyor

Suudiler, özellikle normalde küresel bir varlığa sahip olmayan küçük ve orta ölçekli firmalarda tekrarlayan, gereksiz, sınır ötesi düzenleme yüklerinden kurtulmuş daha verimli bir finansal sistem bulduklarını iddia ediyor.

B20 Başkanı Yousef Al-Benyan basın açıklamasında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

KOBİ’ler dünya çapında işletmelerin %90’ını ve istihdamın %50’sini temsil ediyor ve bu nedenle son dokuz aydaki olaylardan büyük ölçüde etkilendi. Bu politika girişiminin benimsenmesi, iyileşme aşamasında KOBİ’lere yardımcı olacaktır.

Suudiler, çarşamba günü düzenlenen B20 zirvesinde GVC Pasaportlarını küresel iş liderlerine sundu. Bunun uzun vadeli bir teklif olduğunu ancak yakın uluslararası destekle mümkün olduğunu belirttiler. Bu nedenle iş dünyasından ve G20’den katılmalarını rica ettiler.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin