VeChain, Sync 2 ile dApp'ta bir ilki gerçekleştirmek istiyor
VeChain, Sync 2 ile dApp'ta bir ilki gerçekleştirmek istiyor

VeChain otomotiv devi BMW ile ortaklık kurduğunu açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

VeChain, yeni bir otomobil güvenlik platformunu başlatmak için popüler Alman otomobil firması BMW ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

VeChain, BMW ile Blockchain ortaklığı kurdu

VerifyCar ismi verilen uygulama, Blockchain teknolojisine dayalı merkezsiz bir uygulama olacak. VeChain’e göre yeni otomatik güvenlik platformu, kurulduktan sonra onarımlar ve diğer birkaç önemli ayrıntı gibi önemli verileri toplayabilecek.

Ayrıca yeni uygulama, maksimum güvenlik ve veri korumasına sahip olan VeChainThor blok zincirini temel alacak. BMW toplanan verilerin otomobilin kullanıcıları tarafından kontrol edileceğini duyurdu.

BMW tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bir kullanıcı uygulamada oturum açmaya karar verirse bazı bilgileri kiminle paylaşmak istediğini belirleme hakkına sahiptir. Örneğin, onarım ayrıntılarını atölyedeki bir tamirciye veya malı bir alıcıya göstermek isteyebilir.

Kilometre sayacını değiştirmek imkansız hale geliyor

Ayrıntıların gerçekliğinden emin olmak için BMW, kullanıcıların otomatik güvenlik platformundaki verileri VeChain blok zincirinde referans olanlarla çapraz kontrol edebileceklerini söyledi. Günün sonunda, her iki bilgi de aynıysa, alıcı doğru olduğunu bilecek.

Alman otomobil üreticilerinin dikkat çektiği bir diğer husus da, her zaman gerçek zamanlı olarak gerçekleştiği iddia edilen otomobil güvenlik platformunda kilometre depolaması. Verileri depolamak için BMW, datayı toplayıp VeChain blok zincirine gönderecek bir donanım geliştirdiklerini söyledi.

Bu arada şirket, uygulamalarında kilometre göstergesini değiştirmeye çalışan müşterilerin, blok zincirindeki referansı kontrol ettiklerinde açığa çıkacağı konusunda uyarıldı. BMW, alıcıya daha fazla para kazandırmak için satış noktasında otomobillerdeki veri manipülasyonunu kontrol ettiği için VerifyCar uygulamasının öneminden biri olduğunu belirtiyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin