Rusya Maliye Bakanlığı, kripto yasasında değişikliğe gitti! Madencilik detayı dikkat çekiyor

Rusya-Ukrayna soğuk savaşı kripto varlıkları tedirgin ediyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ülkemizin kuzeyi adeta ateş hattına dönmüş durumda. Gerilirim her dakika biraz daha artıyor. Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim tüm dünya tarafından takip ediliyor. Diplomasi görüşmeleri peş peşe gelirken, askeri hazırlıklar devam ediyor. Peki bu durumdan kripto varlıklar etkilenecek mi? Kripto varlıkları neler bekliyor?

Dün Amerika tarafından önemli bir adım atıldı. ABD, Ukrayna’da elçiliği kapattığını duyurdu. Ülkenin başkenti Kiev’de bulunan ABD büyükelçiliğini kapattı. Elçilikte bulunan personel geçici olarak Lviv’e taşındı. Açıklama ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’dan geldi. Ukrayna tarafı ise “korkulacak bir durum yok” açıklamasında bulundu.

Gergin bir ortamın olduğunu görüyoruz. Küresel piyasalarla birlikte kripto varlıkları süreçten etkilenebilir. Şu an haberlerle piyasa manipüle de edilebileceğini unutmayın.

Kripto varlıkları belirsizlik bekleyebilir

Rusya, Ukrayna’yı işgal edeceği söylentileri çoğalıyor. Bu haberler kripto varlıkları aşağı yönlü bir sarmala gönderebilir. Uzmanlar, bunun ayrıca bir BTC düşüşünü tetikleyebileceğini veya yatırımcıların bu konuda nelerden hoşlandığını vurgulayabileceğini söylüyor. 

Diğer yandan Ukraynalı gönüllü ve bilgisayar korsanlığı gruplarına Bitcoin bağışları artıyor. Kripto fonlarının bir kısmı, hükümet güçleri için ekipman satın almak için kanalize edildi.

Bugün piyasa ise iyi bir görünüm veriyor. Bu da haberlerin yalan olabileceğini kuvvetlendiriyor. Küresel anlamda piyasaları etkilemek adına pek çok hamlenin yapılabileceği söyleniyor. Yani bir ekonomik savaşında olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki, Bitcoin bugün güne iyi bir başlangıç yaptı. 44.000 doların üzerine kadar çıkan kripto para birimi, yüzde 5 değer kazandı.

Son olarak bir manipüle olsa bile tedirginlik ve belirsizlik var. Dünya ekonomisi, Avrupa’da savaş riskiyle birlikte şimdiden belirsiz dönemlerle karşı karşıya. Yükselen enflasyon ve yaklaşan faiz artırımları, belirsizliği ve oynaklığı tetiklemektedir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin