featured

Olağanüstü Fed toplantısı ve Bitcoin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberAmerika enflasyon verileri sonrasında ülkede bir buhrana yol açtı. En son enflasyon 1982 yılında bu kadar yüksek görülmüştü. %7,5 enflasyon ülke içinde farklı söylentilere yol açmıştı. Geçtiğimiz hafta açıklanan verilerden sonra Fed ise olağanüstü toplanma kararı almıştı. Bu karar küresel piyasaları nasıl etkileyeceği merak ediliyordu. Özellikle Fed toplantısı ve Bitcoin arasında nasıl bir bağ oluşacağı merak konusuydu. 

Federal Rezerv’in kapalı ve planlanmamış toplantısının 14 Şubat Pazartesi günü gerçekleşmesi planlanıyordu. Toplantı Pazartesi günü yani dün kapalı oturumla gerçekleşmiş oldu. Resmi tartışma listesi yalnızca bir konudan oluşsa da, komisyon potansiyel olarak dijital varlıkların veya kripto para biriminin günümüz  piyasasındaki etkisini tartışabilir.

Herkes Fed tarafından gelecek açıklamayı beklerken, ani bir kararla toplantının detayları iki gün sonraya sarkıtıldı. Fed’in kararları 16 Şubat Çarşamba gününe ertelendi. Bu tarih aynı zamanda Rusya ve Ukrayna savaşının olabileceği bir tarih. Sanırım bu bir rastlantı olamaz.

Fed toplantısı ve Bitcoin etkileri

Toplantı küresel piyasalar kadar dijital varlıkları da etkilemesi bekleniyor. Fed toplantısı ve Bitcoin arasında bir bağ kurabilmek mümkün. Olumlu ya da olumsuz kararlar muhakkak etkileyecektir. 

Mali analistlerin çoğu, acil kapalı toplantının, enflasyon verilerinin kamuya açıklanmasının ardından faiz oranı artırmak için kurulduğunu varsayıyor. Faiz artışı,  kripto para birimleri gibi riskli varlıklar için olumsuz bir işaret olarak kabul edildi. 

Faiz artışı, büyük olasılıkla, tahvil piyasasından çıkışa neden olabilir. Bu da ABD borç patlamasına neden olacak. Fonların bir kısmı potansiyel olarak kripto para piyasasını vurabilir. Bitcoin’in şu anda büyük ölçüde ihtiyaç duyduğu ek satın alma gücü sağlayabilir. Fed toplantısının yarın vereceği mesajlar önemli olacak. Fed toplantısı ve Bitcoin kararları yatırımcılar tartından merakla takip edilecek.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin