Rusya kripto paraları yasaklıyor mu?
Rusya kripto paraları yasaklıyor mu?

Flaş! Ortalık karışıyor: Rusya kripto paraları yasaklıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Federasyonu Merkez Bankasının yakında sektöre kapsamlı bir yasak getirmeyi planladığı bildirildi.

Rusya’da Bitcoin ile ödeme yapmak yasak

Rusya halihazırda BTC ödemelerini yasaklamış durumda. Rus hükümeti kısa süre önce ise yatırım fonlarının dijital para birimlerine yatırım yapmasını yasakladı. Yakın tarihli bir basın toplantısında, merkez bankasının yöneticisi dijital para birimlerine ve merkez bankasının ülkedeki hükümet yetkililerinden karışık sinyaller alan sektöre karşı tutumuna değindi.

Başkan Vladimir Putin’in eski ekonomik danışmanı, bankanın dijital para birimleriyle ilgili planının ne olduğuna ilişkin soruları yanıtlarken, Rusya’nın kripto para birimlerine yönelik tutumunun “şüpheci” olduğunu belirtti. Bankaya göre kripto para piyasasında bireysel yatırımcılar için önemli riskler ve önemli miktarda oynaklık söz konusu. Diğer birçok bankacılık yöneticisinde olduğu gibi, merkez bankasının yöneticisi de dijital para birimlerinin anonim olduğuna ve suç faaliyetlerine yatkın olduğuna inanıyor.

Anonimlik ve suç için kullanmak artık çok kolay değil

Ancak bu anonimlik özelliğinin yıllar içinde uzmanlar ve devlet kurumları tarafından çürütüldüğü biliniyor. Blockchain analitik araçlarının hızla ilerlemesiyle, Chainalysis ve Elliptic gibi şirketler artık Blockchain üzerindeki işlemleri kolayca izleyebiliyor ve bu da BTC’nin arkasına saklanabileceklerini düşünenlerin kolaylıkla tutuklanmasına yol açıyor.

Banka yöneticisi, kripto para birimlerinin genellikle yasa dışı operasyonlar veya suç niteliğinde oldukları için şeffaf olmadığına inanıyor. Bu nedenle, Rusya kripto paralara yapılan yatırımları hoş karşılamıyor.

Rusya Merkez Bankası, dijital para birimlerini yasaklamanın önemli olduğu konusunda parlamentoya sunmayı planladığı raporlar üzerinde çalışıyor.

Bu yazıyı kaçırmayın: Çok ucuz ve yüksek potansiyelli 4 Metaverse coin

coingeek


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin