Rus oligarklar, yaptırımlardan kurtulmak için kriptoya yöneliyor

Rus oligarklar, yaptırımlardan kurtulmak için kriptoya yöneliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para endüstrisi, Rus oligarkların radarında. Dünya genelinde Ruslara yapılan yaptırımlardan dolayı zenginler kaçış yolu arıyor. Devletler sert bir politika uygulaması Rus halkını daha çok etkiliyor.

Rus oligarklar ise, yaptırımlardan kaçınmak için Bitcoin gibi dijital varlıkları kullandığına dair iddialar var. Ruslar, ülkeye uygulanan Batı yaptırımları ülkenin ekonomisini çöküşe sürüklediğini düşünüyor. Aynı zamanda rublenin değerinin düşmesine neden olduğu için kripto satın almak için çabalıyor.

Tedbirler ekonomisini sakatlasa da, düzenleyiciler kriptonun ülkenin finansal sistemi üzerindeki kısıtlamaları kaldırmak için kullanılabileceğinden endişe ediyor. İngiltere’de eski bir bakan olarak görev yapan Barones Altmann şunları söyledi: 

“Hala Rusların ve aslında uyuşturucu baronlarının veya diğer yasadışı operatörlerin fon transfer etmesine izin veren kripto borsalarını yasaklaması gerektiğini düşünüyorum. Rus oligarklarının paralarını hareket ettirmelerini önlemek gibi önemli bir amacı aşmalarını sağlayan herhangi bir operasyonu neden yasaklamadığımızı anlayamıyorum”

Rus oligarklar, çıkış yolu arıyor

Rusya’nın Ukrayna’ya olan saldırısı dur durak bilmiyor. Birden fazla müzakere masasında toplanılsa da istenilen sonuç çıkmıyor. Rusya, Ukrayna’da ilerleyişini sürdürmek istiyor. Bunu da açıkça dün dile getirdi. Fakat dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Ruslar zor günler yaşıyor. Zenginlerin mal varlığına el koymak isteyen ülkelerle dolu.

Commons Hazine komitesinde bir milletvekili olan Angela Eagle, Rus kurumlarının kripto kullanımını ele almak için “acil dikkat” gerektiğini ve bunun “yaptırım rejiminde bir boşluk” olduğunu söyledi.

Hukuk firması W Legal’ın CEO’su Nigel Kushner, BBC Radio 4’ün Today programına verdiği demeçte ise aynı konuya parmak bastı. Rus oligarkları hedef alan bir açıklama yaptı. Kushner,

“Çok fazla güvenli liman yok. (Kripto satın almak) bazı insanlar için tek seçenek çünkü yaptırım listesine girdikten sonra dünyada bir Rus bankası dışında hiçbir banka size dokunmayacak.”

dailymail


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin