Avrupa’nın bir şehrinde Bitcoin ve Tether yasal hale geldi

Avrupa’nın bir şehrinde Bitcoin ve Tether yasal hale geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni bir şehir daha kripto varlıkları kabul etmeye hazırlanıyor. Avrupa’nin önemli ülkesinde adımlar atıldı. Bitcoin ve Tether başta olmak üzere birçok varlık yasal hale gelecek.

Yasa olarak kriptonun kabul edileceği ülke ise İsviçre. Şehir, bölgesel bir kripto merkezi olmayı hedeflediği için, İsviçre’nin Lugano kentinde Bitcoin ve Tether dahil olmak üzere bir dizi kripto para birimi yasal ihaleye çıkarıldı.

Duyuru, şehir müdürü Pietro Poretti tarafından 3 Mart Perşembe günü yapıldı. “Lugano’nun Planı ₿ ” adlı canlı yayınlanan bir etkinlikte katılımcılara müjde verildi. Etkinliğe, Lugano Belediye Başkanı Michele Foletti ve Tether CTO’su Paolo Ardoino’nun katıldı.

Bitcoin ve Tether başta olmak üzere birçok varlık kabul edilecek

El Salvador’un izinden giden İsviçre şehri, kripto ödemelerini entegre etmeyi ve vatandaşların kamu hizmeti ücretlerini veya vergileri ve öğrenim ücretlerini BTC olarak ödemesine izin vermeyi planlıyor. Ardoino’nun yorumu:

“Bitcoin’i yasal bir ihale ilan ettikten sonra El Salvador’un GSYİH’sı %10 ve turizmi %30 arttı. Avrupa’nın merkezindeki bir şehirde neler yapabileceğimizi bir hayal edin.”

Planın bir kısmı, şehrin kalbinde kripto ve blok zinciri girişimleri için bir merkez olarak hizmet verecek fiziksel bir mekanın geliştirilmesini içeriyor. Lugano ve Tether arasındaki Mutabakat Zaptı, blok zinciri merkezine ek olarak bir dizi girişimi içeriyor.

Blockchain tabanlı girişimleri finanse etmeye yardımcı olmak için multi-milyon dolarlık bir fon kurulacak. Tether ayrıca eğitime odaklanarak, uzmanlığı ve desteğiyle şehre katkıda bulunacak. Duyuruya göre, yerel üniversiteler ve araştırma enstitüleri ile iş birliği yakın gelecekte 500 burs üretecek.

Lugano,  de bir şehir ve belediyedir ve Ticino kantonundaki Lugano Bölgesi’nin bir parçası, yaklaşık 62.000 nüfusa sahip. Bitcoin ve Tether’e (USDT) ek olarak, LVGA puan ödeme tokenı da şehirde ihale olarak kabul edilecek.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin