Ukrayna’nın kripto varlıkları kabülü, uluslararası faaliyet göstermesini sağlıyor

Ukrayna’nın kripto varlıkları kabülü, uluslararası faaliyet göstermesini sağlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İlerleyen Rus kuvvetleriyle devam eden düşmanlıkların ortasında, Ukrayna, insani sorunları çözmek ve savunma çabalarını finanse etmek için kripto para bağışlarına giderek daha fazla güveniyor. Ülkede kripto varlıkları kullanım açısından artmış durumda. Özellikle de bağışları çoğalması bir anda dijital parların popülerliğini daha da artırdı.

Üst düzey bir hükümet yetkilisi, kriptonun ülkenin para almasına ve hızlı bir şekilde dağıtmasına ve uluslararası alanda faaliyet göstermesine yardımcı olduğunu belirtti.

Ukrayna Bakan Yardımcısı, kriptoya milyonlarca dolar harcadığını ve kabul ettiğini açıkladı

Rus askeri saldırısı başladığından beri, Ukrayna aktif olarak kripto bağışları şeklinde finansal destek arıyor. Ülkenin Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Oleksandr Bornyakov bir röportajda, “Ödeme almanın çok hızlı bir yolu. Böyle zamanlarda para almak için günlerce bekleyemezsiniz ve ardından bunları dağıtmanız gerekir” dedi.

Yetkili, Kiev hükümetinin işgal başladıktan hemen sonra büyük bir borsa ile ortaklaşa bir kripto para birimi fonu kurduğunu kaydetti. Fox News’e konuşan Bornyakov, “Böylece para hemen girmeye başladı. Şu ana kadar 30 milyon dolardan fazla topladık,” dedi.

Bahsettiği fon, savunma amaçlı katkıları kabul ediyor, ancak Bornyakov, diğer fonların Ukrayna’nın sivil nüfusunu desteklemek için insani görevler için başarılı bir şekilde para topladığını belirtti. Kripto varlıkları kastettiğini belirtmeden, “Sanırım şu ana kadar farklı amaçlar için yaklaşık 100 milyon dolar topladık” dedi.

Bakan yardımcısı, Ukrayna’nın aldığı dijital parayı ABD doları ve euro gibi diğer para birimlerine çevirebileceğini de vurgulayarak şunları söyledi:

“Kriptonun olumlu yanı, uluslararası olarak faaliyet gösterebilmemizdir. Rus kuvvetlerinin çeşitli yönlerden ilerlediği için Ukrayna makamlarının yurt dışından herhangi bir şey tedarik etmesinin şu anda çok zor. Kripto fonu bunu çok hızlı bir şekilde yapmaya gerçekten yardımcı oluyor.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin