Robinhood bir yılda üçüncü dev yatırımını aldı! Şirketin toplam değeri uçuşa geçti
Robinhood bir yılda üçüncü dev yatırımını aldı! Şirketin toplam değeri uçuşa geçti

Robinhood bir yılda üçüncü dev yatırımını aldı! Şirketin toplam değeri uçuşa geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

D1 Capital Partners’ın yatırımını alan aracılık uygulaması şirketi Robinhood, G Serisi finansman turunda 200 milyon dolar toplamayı başardı.

Robinhood toplam değerlemesini 11,2 milyar dolara taşıdı

Robinhood bir blog gönderisinde, yeni finansman turuyla toplam değerini 11,2 milyar dolara yükselttiğini söyledi. Hareket, Robinhood’un yeni yatırımcılar olarak TSG Tüketici Ortakları ve IVP’yi ekleyen bir tur sırasında 8,6 milyar dolarlık değerleme ile 320 milyon dolar topladıktan yaklaşık iki ay sonra gerçekleşti.

Firma yaptığı açıklamada, “Bu fonla, temel ürünümüzü ve müşteri deneyimimizi iyileştirmeye yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sipariş akışı ve PFOF ödemelerinden elde edilen gelirde önemli bir artış gören Robinhood, sipariş için net ödemesini 2020’nin ikinci çeyreğinde yaklaşık %98 artışla 90,9 milyon dolardan 180,1 milyon dolara yükseltti.

2020’de şimdiye dek 3 milyon yeni müşteri kayıt oldu

Şirket, haziran ayında 4,3 milyon günlük ortalama gelir ticareti (DART) gördüğünü ve halka açık tüm yerleşik komisyonculardan daha iyi performans gösterdiğini ifade etti. Açıklamaya göre, Robinhood’ın ikinci çeyrekteki DART’ları önceki üç aya göre iki katından fazla arttı. Ayrıca 2020’nin başında 3 milyon yeni müşteri hesabı açıldı.

Robinhood’un geliri ticaret hacmiyle birlikte arttı. Yakın tarihli SEC düzenleme dosyalarına göre, şirket önceki çeyrekte müşteri ticaretinden kazandığı parayı kabaca iki katına çıkardı. Bu toplamın çoğu opsiyon ticaretinden geldi.

Bu yılki başarı, büyüme sancılarını da beraberinde getirdi. Robinhood, mart ayında birkaç gün kesinti yaşadı ve bazı müşterilerin piyasalar için tarihi bir günde ticaret yapamamasına neden oldu. Bunları kısmen rekor ticaret hacmi ve oynaklığa bağlayan girişim, bir müşterinin intiharının ardından sunduğu opsiyonlara erişmeyi de zorlaştırdı.

Bu arada Bitcoin fiyatı da 12.000 doları kırmayı başardı. Kalıcı olup olmayacağı ve diğer tüm soru işaretlerini bugünkü analizimizde ele aldık. Buradan okuyabilirsiniz.

CNBC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin