Lüks otomobil üreticisi Groupe Renault, araç bileşenlerinin uygunluk sertifikasyonunu kolaylaştırmayı amaçlayan Blockchain projesini test ettiklerini duyurdu.
Renault tarafından geliştirilen XCEED nedir?
Extended Compliance End-to-End Distributed veya bilinen adıyla XCEED projesi, Renault’nun diğer şirketlerle veri paylaşarak bir blok zinciri tedarik zinciri çözümü geliştirmeye yönelik ortaklığından doğdu. Hyperledger Fabric ağı üzerine inşa edilen proje IBM ile iş birliği içinde devreye alındı. XCEED, araç bileşenlerinin yasal uyumluluğunu izlemek ve onaylamak başta olmak üzere birçok sürecin blok zinciri ile yürütülmesine olanak tanıyor.
Renault, XCEED’i Douai fabrikasında test etti ve saniyede 500 işlemle bir milyondan fazla belgeyi işleyebildi.
Gücünü Blockchain teknolojisinden alıyor
XCEED, parça ve araba üreticileri arasında uyumluluk bilgilerini paylaşıyor. Renault, platformun bilgi paylaşımını hızlandırarak gerçek zamanlı teslimata getirdiğini söyledi. Otomobil üreticisi XCEED’in verileri gizlilik içinde paylaşmak için güvenilir bir ağ oluşturduğunu açıkladı.
Renault’nun proje ortakları arasında Continental, Faurecia, Plastic Omnium ve Saint-Gobain yer alıyor. Projenin ik olarak 2019’da duyurulduğunu da belirtelim.
Otomobil üreticisi, yapılan açıklamada 1 Eylül’de yeni pazar gözetimi düzenlemelerinin uygulamaya konmasıyla daha iyi bir uyum çözümüne duyulan ihtiyacın ortaya çıktığını söyledi. 2020’de revize edilen Avrupa Birliği’nin 2007/46/EC Direktifi, güvenlik ve çevre standartlarını karşılamak için yeni araçların ve parçaların daha iyi izlenmesini sağlıyor. Renault, tüm üretim zincirinin politikada belirlenen kısa sürelere yanıt vermek için “yapısını ayarlaması gerektiğini” söyledi.
“Blok zinciri, çeşitli süreçleri kendi başına yürütmemize yarıyor.”
Konuyla ilgili fikirlerini paylaşan Groupe Renault Blockchain Başkan Yardımcısı Odile Panciatici şunları söyledi:
Başlattığımız XCEED projesi, Groupe Renault’nun yenilik yapma kapasitesinin güçlü bir örneğidir. Blockchain’in otomotiv endüstrisini dönüştürmek için önemli olduğuna inanıyoruz. Blok zinciri teknolojisi, ortakların çeşitli süreçleri, bilgisayar sistemleri ve veritabanları arasında bir bağlantı sağlayan, birkaç farklı şirketi içeren geniş bir ekosistemde gerçekten kendi başına ortaya çıkıyor. Tedarikçiler, müşteriler ve bağımsız distribütörler gibi şirket dışından sayısız aktörle alışveriş yaptığımız otomotiv endüstrisinde bu tür teknolojinin birden fazla kullanım durumu söz konusu.
Bu, Renault’nun Blockchain teknolojisine ilk atılımı değil. Renault, diğer otomotiv devleri BMW, GM ve Ford ve teknoloji şirketleri IBM, Hyperledger, Bosch ve IOTA ile birlikte Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI) üzerinde de çalışıyor. Şirket blok zincirinde bir Araç Kimlik Numaraları veritabanı oluştururken BMW de ayrıca Blockchain tabanlı bir tedarik zinciri çözümü üretmiş durumda.
Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.