İsviçre'nin dev kripto şirketi katlanarak büyüyor: Ülke yeni Blockchain merkezi haline geliyor
İsviçre'nin dev kripto şirketi katlanarak büyüyor: Ülke yeni Blockchain merkezi haline geliyor

İsviçre kripto büyümesini teşvik etmek için finansal düzenlemeleri güncelliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

11 Eylül 2020 tarihli raporlara göre, İsviçre parlamentosu, kripto para birimini ve altta yatan dağıtılmış defter teknolojisini (DLT) dahil etmek için ülkenin mevcut kurumsal ve mali yasalarını güncellemek üzere onay veren bir mevzuata sahip.

İsviçre, blockchain’in başarılı olmasını sağlıyor

İsviçre halihazırda bitcoin (BTC), altcoinler ve blok zinciri odaklı işletmeler için en dost bölgelerden biri olarak itibarını korurken, Facebook’un Libra Derneği’nin eyalette barışı olması da dahil olmak üzere çok sayıda projeyle, yetkililer artık işleri daha iyi hale getirmeye hazır.

En son gelişmeye yakın kaynaklara göre, 10 Eylül 2020’de İsviçre parlamentosu yasal kodunu başarılı bir şekilde güncelledi ve ülkenin kapılarını merkezi olmayan finansmana (DeFi) ve daha fazlasına açabilecek çok çeşitli mali ve kurumsal yasaları kabul etti.

“Blockchain Yasası” olarak adlandırılan yasanın, ülkenin Temsilciler Meclisi aracılığıyla itiraz edilmeden yaptığı ve her şey planlandığı gibi giderse 2021’in başından itibaren yürürlüğe girebileceği bildirildi.

İsviçre blockchain yasası içinde

İsviçre Blok Zinciri Yasası, merkezi olmayan finansmanın gelişmesi için uygun bir ortam oluştururken, aynı zamanda ulusun bütünlüğünü korurken haydut oyuncuların çalışmasını zorlaştıracak şekilde tasarlanmıştır.

Blok zinciri ve varlıkların tokenlaştırma ekosistemi için titizlikle tamamen yeni kurallar oluşturan komşu ülkesi Liechtenstein’dan farklı olarak, İsviçre hükümeti mevcut mevzuatı basitçe değiştirerek farklı bir yaklaşım benimsedi.

Blockchain Yasası, bitcoin (BTC) ve menkul kıymet tokenları gibi ödeme kripto para birimleri arasında bir ayrım oluşturuyorr. Mevcut iflas ve icra yasaları da dijital para birimlerini içerecek şekilde değiştirilecek ve finansal piyasa düzenlemeleri de blok zinciri odaklı işletmeler için bir lisans kategorisi oluşturmak için değiştirilecek.

DLT için uygun düzenlemelerin oluşturulmasını teşvik etmeye odaklanan bir kamu-özel ortaklığı olan İsviçre Blockchain Federasyonu Başkanı Heinz Tannler konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“2021’den itibaren İsviçre, dünyanın en gelişmişleri arasında yer alan bir düzenleyici çerçeveye sahip olacak.”

btcmanager


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin