Çin yine gaza bastı! Yepyeni bir Blockchain girişimi üzerinde çalışmaya başladılar
Çin yine gaza bastı! Yepyeni bir Blockchain girişimi üzerinde çalışmaya başladılar

Müthiş adım: Çin’in online perakende devi Dijital Yuan ile satın alımları etkinleştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin CBDC’sinin gelişimi, ülkedeki en büyük ikinci online perakende devinin onu kullanan ilk sanal alışveriş merkezi olmayı kabul etmesiyle devam ediyor.

Diğer ülkeler CBDC’leri tartışırken Çin’den bir hamle daha geldi

Bazı ülkeler hala kendi merkez bankası dijital para birimlerini başlatma fikri üzerinde çalışırken, Çin dijital yuan’ı test etmeyi ikiye katladı ve JD.com test etmeye başlamayı kabul etti.

Bloomberg haberine göre, e-ticaret devinin JD Digits adlı fintech üyesi Aralık ayı sonunda bir pilot program başlatacak ve müşterilerin dijital yuan ile belirli ürünleri satın almasına olanak tanıyacak.

Ayrıca JD, doğudaki Jiangsu eyaletindeki Suzhou şehri sakinlerini yenilikçi para birimiyle etkileşime geçmeye teşvik etmek için 11 Aralık’ta 20 milyon yuan değerinde 100.000 dijital nakit kuponu düzenlemeyi planlıyor.

Dijital yuan kullanımını etkinleştiren ilk sanal alışveriş merkezi olmak, JD Digits’in ülkenin dijital ve fiziksel ekonomileri birleştirme girişimlerini destekleme ve teşvik etme girişimlerinin bir parçası durumunda.

Çin’in adımları

Bu yılın başlarında Çin, fonları günlük alımlarda kullanmak üzere 50.000 Shenzhen vatandaşına 1.5 milyon dolar değerinde dijital yuan gönderdi. Analistlerin bunun ileriye dönük önemli bir adım olduğunu iddia etmelerine rağmen, çoğu kullanıcı CBDC’nin ayırt edici özelliklerden yoksun olduğunu iddia ederek bu gelişmeyi pek de önemsemedi.

Yine de, dünyanın en kalabalık ülkesi CBDC gelişiminde hızla ilerliyor. Diğer raporlar, Çin Halk Bankası’nın küçük perakende işlemlerinde bile dijital para birimini test ettiğini bildirdi.

Çin’in bu konudaki liderliğinin ABD Ulusal İstihbarat Direktörü John Radcliffe’i endişelendirdiği bildirildi. Geçenlerde SEC Başkanına, ABD’nin Çin’e ayak uydurmakta zorlanacağını söyleyen bir mektup gönderdiği ifade edilmişti.

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin