Joe Biden’ın kararlarını birde o isim değerlendirdi: Bakın neler söyledi!

Mike Novogratz, savaşın kriptoya yarayacağını düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Eski Goldman Sachs riskten korunma fonu yöneticisi ve kripto milyarderi Mike Novogratz, son zamanlarda devam eden Rusya-Ukrayna savaş krizinin ortasında kripto piyasası değerlendirdi. Ünlü milyarder kripto piyasasına daha ağırlık vererek bu alana dikkat çekti. 

1 Mart Salı günü Bloomberg’e konuşan Novogratz, Rusya-Ukrayna savaşının insanları ABD dolarından uzaklaştırdığını düşünüyor. Bununla birlikte, Bitcoin ve kripto için potansiyel bir güçlendirici olarak hizmet edeceğini söyledi.

Rusya, saldırganı küresel finansal sistem SWIFT’den izole eden dünya ile ciddi yaptırımlarla karşı karşıya. Sonuç olarak, Rus rublesi geçtiğimiz hafta USD karşısında değerinin %40’ını kaybetti ve on yılın en düşük seviyesine geriledi. Öte yandan Ukrayna, yerel para biriminin kullanımını da azalttı ve Rusya’ya karşı savaşını finanse etmek için kripto bağışlarını kabul etmeye başladı.

Novogratz, bu tür yaptırımların ve kısıtlamaların insanları merkezi olmayan para birimini benimsemeye iteceğine inanıyor. Ancak bunun Bitcoin veya kriptonun yaptırımlardan kaçınmak için bir araç olarak hizmet ettiği anlamına gelmediğini açıkça belirtti. 

Mike Novogratz, yatırımcıların her şeye rağmen dikkatli olmalarını da ekledi

Kısıtlamalar, insanların alternatif varlıklara yönelmesinin önünü açıyor. Ancak yine de Mike Novogratz, dikkatli olunması gerektiğini düşünüyor. Galaxy Digital Holdings’in kurucusu röportajı sırasında şunları söyledi:

“Asla bir grup ulusumuz Rus kodamanlarının gayrimenkullerine esasen el koymamıştı. Bu bir mesaj veriyor: Geleneksel gücün dışında yaşayan paraya sahip olmak istiyorum.”

Kripto varlıklara yöneliş

Kripto piyasası, Rusya’nın geçen hafta Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından ağır darbelere tanık oldu. Ancak, son iki gündür, büyük bir trend tersine dönüşüne tanık oluyoruz . Pazartesi günü, Bitcoin ve daha geniş kripto piyasası çift dijital kazançlar kaydetti.

Öte yandan, hisse senedi piyasası düşmeye devam etti. Bu, Bitcoin ve kriptonun kendilerini riskli varlıklardan ayırdığını gösteriyor. Geçen hafta boyunca, Bitcoin’in Nasdaq ile korelasyonunun nasıl ortaya çıktığı grafikte gözüküyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin