Kripto analisti Bitcoin ayı trendini ve yatırımcıların neden büyük resme odaklanması gerektiğini açıklıyor

Merkezi kripto borsaları, 2021 yılında işlem hacminde rekor kırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto varlıkların alım ve satım yapıldığı borsalar 2021 yılında ciddi bir şekilde büyüdü. Bu sene yeni yatırımcıların çoğalmasıyla birlikte önemli bir potansiyel oluştu. Pek çok yatırımcı bu süreçte en fazla merkezi kripto borsaları tercih etti. 

Herhangi bir varlık satın alabilmek için borsalara ihtiyaç duyulur. Aynı şekilde bulunan varlığın satılması için bir platform gerekiyor. Bu alanda ise zamanla hizmet veren borsalar ortaya çıkmıştır. En çok bilinen ve kullanılan ise Binance, Coinbase, Huobi Global, KuCoin, OKEx gibi borsalardır. Ayrıca merkezi olmayan borsalarda son zamanlarda revaçta oldu. Merkeziyetsiz borsalar Çin’in yasaklarında fazlasıyla ön plana çıkmıştı.

Merkezi kripto borsaları, 2021 yılında Bitcoin gibi altın çağını yaşadı. 1 sene boyunca işlem hacimlerinde artış yaşandı. 2020 yılına kıyasla bu sene daha iyi bir dönem borsalar adına oluştu.

Merkezi kripto borsaları, işlem hacmi 14 trilyon doları geçti

Merkezi kripto borsaları, işlem hacmi 14 trilyon doları geçti

The Block’s merkezi kripto borsaları hakkında bir veri paylaştı. 2021 yılına ait veri içinde borsaların işlem hacmi kıstas alındı. Daha önceki senelere göre gözle görülür bir artışın olması dikkat çekti. 

The Block Research’e göre, merkezi olmayan borsaların aksine müşterilerin özel anahtarlarını elinde tutan merkezi kripto borsaları kullandığını belirtti. Bu süre zarfında 14 trilyon dolardan fazla işlem hacmi bildirildi.

2020 yılındaki verilere göre işlem hacimlerine kıyasla %689 gibi büyük bir artış yaşandı. Geçen yıl, merkezi kripto borsaları işlem hacimlerinde 1,8 trilyon dolar olarak kayıtlara geçti. Binance, merkezi kripto borsaları arasında yine lider olamaya devam etti. The Block Research’e göre, Binance bu yıl toplam hacmin %67’sini, yani 9,5 trilyon dolarını oluşturdu.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin