Cumhurbaşkanı Erdoğan kripto yasası hakkında konuştu

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan kripto yasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 14:00’da akademisyen ve ekonomistlerle bir toplantıda kripto yasası hakkında konuştu. Toplantıda Erdoğan, kripto para düzenlemeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kripto paralarla ilgili düzenleme hakkında konuşan Erdoğan, “Kripto yasası hazır. Yakında gecikmeden Meclis’e göndereceğiz” dedi. Toplantıda Cumhurbaşkanı yasanın içeriğiyle ilgili herhangi bir bilgi vermedi.

Kripto paralar yasaklanmayacak ancak denetime tabi tutulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından herkes yeni çıkacak kripto yasasının nasıl olacağını merak etti. Kripto varlıkları hakkında yetkililerin daha önceki açıklamalarına göre, kripto paralara yasaklanmayacak ancak denetlenecek. Kripto varlıkları vergiye tabi olacak. Borsaların kripto hizmeti verebilmesi için devlet tarafından belirlenmiş belli şartları yerine getirmesi gerekecek. Yatırımcıların güvenliği ön planda tutularak yalnızca devletin ‘güvenli’ kategorisinde değerlendirdiği borsalardan kripto alımı ve satımı yapılabilecek.

Thodex, binlerce insanı dolandırmıştı

Dünyayla beraber Türkiye’de de yüksek ilgi gören kripto para sektörü, düzenlemelerin yetersizliği nedeniyle dolandırıcılık olaylarını da beraberinde getirdi. Türkiye’nin en çok işlem yapılan 3. kripto borsası Thodex’in kurulduktan yıllar sonra dolandırıcılık olduğu anlaşılmıştı. Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, 2021’in başlarında 2 milyar dolarlık vurgunla yurtdışına kaçmıştı. Olayın ardından paralarını Thodex’e yatıran yatırımcılar Thodex’in binasına akın etmişti.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin