featured

Listede Türkiye’de var: Kripto kazançları, bakın 2021 yılında ne kadar artmış!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto dünyası ilkleri yaşamayı sürdürüyor. Kocaman bir endüstri olması nedeniyle popülerliğini kendi içinde taşıyor. Aslında bu popülerlik son yıllarda dışa taştı. Birçok bireysel ve kurumsal yatırımcılar sistemin içine dahil oldu. 2021 yılında ise kripto kazançları katbekat arttı. Yeni zenginleri ortaya çıktı. İşte 2021 yılına ait o rapor…

Dünyanın dört bir yanındaki bireyler, kuruluşlar ve hükümetler tarafından kripto para birimlerinin popülaritesi ve benimsenmesi her geçen yıl yoğunlaşırken, 2021 kripto yatırımcıları için faydalar açısından bazı dikkate değer sonuçlar getirdi.

Chainalysis tarafından yayınlanan rapora göre, kripto yatırımcılarının küresel olarak kripto kazançları sadece bir yılda %400’den fazla arttı.

Genel olarak, platformun gözlemlediği tüm kripto para birimlerinde, dünya çapındaki yatırımcılar 2021’de toplam 162.7 milyar dolar kazanç elde etti. Bu, 2020’de 32.5 milyar dolardan tam olarak %400.61’lik bir artış anlamına geliyor.

Hangi ülkeler en büyük kazanımı elde etti?

Belirli ülkeler açısından, 2021’de dünya genelinde elde edilen toplam kazancın 46,96 milyar dolar veya %28,86’sını oluşturan ABD en büyük kazanan oldu. Onu 8,16 milyar dolar (%5) ile Birleşik Krallık, 5,83 dolar ile Almanya izledi. Ardından Japonya 5,51 milyar (%3,39) ve Çin 5,06 milyar (%3,11) dolar kazanç sağladı. 

Türkiye ise hemen bu ülkelerin ardından 6. sırada yer aldı. Kripto kazançları ülkemizde 4,5 milyar dolara ulaştı. Pazar payından kendine düşeni alan Türkiye, önemli büyüme kaydetti.

Kripto kazançları hangi varlıklar üzerinde oldu?

Ethereum’da (ETH) elde edilen kazançlar, Bitcoin’deki (BTC) kazançlardan biraz daha fazla. Spesifik olarak, dünya genelinde toplam Ethereum kazancı 2021’de 76,3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bitcoin ise 74,7 milyar dolarda kaldı. Yatırımcılar ayrıca, XRP, DOGE, AAVE, LTC gibi varlıkları da tercih etti.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin