featured

Latin Amerika ülkesinde kripto benimsemesi artıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Batı ülkelerde kripto benimsemesi gün geçtikçe artıyor. Özellikle de bu benimseme Amerika kıtasında kendini daha çok belli ediyor. Latin Amerika ülkelerinde insanların daha fazla kripto yatırımı yaptığı görülüyor. Bu en son yapılan anketlerde de ortaya çıktı. Arjantin’de yapılan anket kullanım ve yatırım oranını yeniden gösteriyor.

Americas Markets Intelligence tarafından yapılan bir ankete göre, Arjantinliler kripto para birimleriyle çok ilgileniyorlar. Çalışmadan elde edilen verilere göre, her 10 Arjantinliden birden fazlası bir tür kripto yatırımı yaptı. Ayrıca, ankete katılanların %18’i gelecekte kripto para satın almakla ilgilendiklerini belirtti.

Kripto benimsemesi Arjantin’de patladı

Americas Markets Intelligence tarafından yakın zamanda bir rapor paylaştı. Arjantin’de kripto para biriminin benimsenmesi söz konusu olduğunda önemli bir büyüme dikkat çekiyor. 400 farklı kullanıcı üzerinden yapılan ankette, 100 Arjantinliden 12’sinin geçen yıl kriptoya yatırım yaptığı ortaya çıktı. Bu sayı düşük gibi görünse de aslında Güney Amerika’daki diğer ülkeler için bulunan istatistiklerden daha yüksektir. Brezilya %7, Meksika ise %6’lık bir kripto benimsemesi mevcut.

Kripto edinmenin nedenleri

Anket, Arjantin’deki bu büyümenin Güney Amerika’daki toplam büyümenin üzerinde olmasının olası nedenlerini analiz etti. Kriptonun Arjantin ve Latam piyasalarında gördüğü patlamayı bir araya getirerek açıklayabilecek üç neden buldu. Birincisi, bu toplumların düşük düzeyde bankacılık benimsemesine kıyasla yüksek derecede dijitalleşme ile ilgisi var.

Bir diğer önemli faktör de ülkedeki enflasyon ve parasal oynaklık ile ilgilidir. Bu da Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerini oldukça değişken olsalar bile ilginç yatırım ve tasarruf seçenekleri haline getirir. Üçüncü neden, havaleler ve Arjantinlilerin havale göndermek ve almak için ödemek zorunda oldukları yüzde 5,5 ile ilgilidir. Kripto para birimlerinin kullanımı, bu platformlardan kaçınır ve kullanıcıların fonlarını neredeyse hiçbir maliyet olmadan taşımasına olanak tanıyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin