Eski Japonya Merkez Bankası yöneticisi:
Eski Japonya Merkez Bankası yöneticisi: "Dijital yuan için birkaç yıla daha ihtiyaç var."

Japonya’da Blockchain endüstrisi büyümeyi sürdürüyor: Şirket sayısı 430 oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon blok zinciri endüstrisi 2019 yılında önemli bir büyüme yaşadı. Monex Crypto Bank, en son raporunda Japonya’daki Blockchain endüstrisinin ciddi ekonomik zorluklar ve küresel bir salgın karşısında büyümeye devam ettiğini bildirdi.

Blockchain teknolojisi Japonya’nın kalkınmasını destekleyebilir

Asya ülkesinin ekonomisi on yılı aşkın süredir beri az çok durgun. Bu nedenle ülkede belirli bir sektör düşüş trendine karşı çıktığında kamuoyunda büyük bir heyecana yol açıyor. Blockchain, Japonya’nın ulusal deflasyonist eğilimini bozabilecek ve ülkeyi kalkındırabilecek bir teknoloji olarak görülüyor.

Monex Crypto Bank tarafından yayımlanan rapor, Japon blok zinciri endüstrisinin 2019’da yüzde 30 büyüdüğünü belirtiyor. Japon blok zinciri endüstrisinin, dostane politikalar nedeniyle son birkaç yıldır sürekli büyüme gösterdiğini ifade etmek gerek. Ülkenin yasal çerçevesi küresel eğilimlere uyacak şekilde sürekli olarak güncelleniyor.

430 blok zinciri şirketinin üçte ikisi sadece bu alanda çalışıyor

Yüzde 30’luk bir büyüme, ülkenin Blockchain endüstrisini destekleme taahhüdünü yansıtıyor. Şu anda, Japonya’da faaliyet gösteren yaklaşık 430 blok zinciri şirketi var. Ayrıca bu firmaların yüzde 64’ü sadece Blockchain teknolojileriyle uğraşırken geri kalanı ikincil tesislere de yöneliyor.

Rapor ayrıca operasyonların ölçeğine de ışık tutuyor. 193’ten fazla Japon blok zinciri şirketi büyük şirketler olarak sınıflandırılmış durumda. Bu nedenle Blockchain devrimi küçük girişimlerle sınırlı değil. Blockchain çözümleri, halka açık 31 şirkette kullanılıyor. Çoğu blok zinciri ürünü finans alanına yönelik ve firmaların yüzde 19’u muhasebe ile ilgili blok zinciri ürünlerine odaklanıyor.

Blockchain ülkede hemen her büyük alanda ve endüstride kullanılıyor. Kripto para birimi sektörü bile Japonya’da nispeten iyi düzenlenmiş durumda. Blockchain teknolojisinin vadettiği şeffaflık, gizlilik ve aracısız çözümler dünya çapında zemin kazanıyor.

Sağlık, lojistik ve tedarik zinciri çözümleri de Japon blok zinciri endüstrisinin önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Bu arada Çin’in başkenti Pekin’de 2022 senesine kadar bir Blockchain İnovasyon Bölgesi oluşturulacağı açıklandı. Detaylar için buradaki haberimizi ziyaret edebilirsiniz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin