Önemli gelişme: ABD’deki yeni madencilik havuzu, Çin’i tahtından edebilir!
Önemli gelişme: ABD’deki yeni madencilik havuzu, Çin’i tahtından edebilir!

En çok Blockchain patenti olan şirket açıklandı: Çin ve ABD başı çekiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi yaygınlaştıkça bu alanda elde edilen patent sayısı da bir yarışa dönüştü. Bugünlerde ABD ve Çin arasında geçen bu yarışta Çinli teknoloji devi Alibaba, bugüne dek elde ettiği 212 patentle en çok Blockchain patenti olan şirket konumunda.

En çok Blockchain patenti olan şirket: Alibaba

Çin Patent Koruma Derneği tarafından yayımlanan yeni bir raporda Alibaba’nın 212 patentle en çok Blockchain patenti olan şirket olduğu ortaya çıktı. Başkan Xi Jinping, çeşitli endüstrilerde Blockchain teknolojisinin yaygın kullanımını savunduğunu açıkladığından beri, Çinli şirketler bu alanda oldukça aktif bir rol oynamaya başladı.

Nisan ayında benzer temalı bir rapor, Çinli teknoloji şirketlerinin Blockchain patentlerine en fazla başvuran kesim olduğu ortaya çıkmıştı. Yarışa liderlik eden Alibaba, 2018’den bu yana blok zincirinde en çok göze çarpan Çinli teknoloji şirketi oldu.

IBM, Coinplug ve Tencent performanslarıyla dikkat çekiyor

Kısa süre önce yayımlanan 2020 Blockchain Global Patent Yetkilendirme Raporu, Alibaba’yı 136 patent ile IBM’in takip ettiğini ortaya koyuyor. Güney Koreli Blockchain şirketi Coinplug ise 107 patentle üçüncü sırada geliyor. Başka bir Çinli teknoloji devi Tencent ise 42 patente sahip.

ABD firmaları şimdiye kadar verilen toplam 3.924 blok zinciri patentinin yüzde 39’unu oluştururken, Kore yüzde 21 ve Çin yüzde 19’unu oluşturuyor. Dahası, 2020 yılı şu ana kadar verilen 1.257 patentle dikkat çekiyor. Bu sayı geçen yılın sonunda 1.800’e yakındı.

Bu arada Çin’in başkenti Pekin’in belediye başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, 2022 yılı itibarıyla Blockchain İnovasyon Bölgesi kurulacağı duyuruldu. Detaylar için buradaki haberimize göz gezdirebilirsiniz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin