blockchain ile uyum
İtalyan bankalarının %85’i blockchain ile uyum sağlıyor

İtalyan bankalarının %85’i blockchain ile uyum sağlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Günümüze damga vuran blockchain teknolojisi A’dan Z’ye tüm endüstrileri değiştiriyor ve dönüştürüyor. Özellikle bankacılık ve finans piyasasındaki işletmeler blockchain teknolojisinin sağladığı avantajlardan azami ölçüde faydalanıyor.

İtalyan bankalar banka içi ve bankalar arası veri akışışında R3’ün Corda blockchain’i kullanacak. CoinDesk’in raporuna göre İtalyan bankalarının yüzde 85’i Corda blockchain’ine geçiş sürecine katıldı.

İtalyan bankalarının nerdeyse tamamı blockchain ile uyum hale geliyor!

İtalya Bankalar Birliği Başkanı Silvia Attanasio, eski sistemde muhasebe kayıtlarında mutabakatı sağlamanın bazı durumlarda 30 ila 50 gün arasında vakit aldığını belirti. Corda ile artık bu sürecin sadece 1 gün aldığını belirtti.

Blockchain sistemi özellikle muhasebe kayıtlarında kaybedilen vakitte önemli ölçüde tasarruf sağlıyor. İngiltere merkezli birçok muhasebe şirketi 2020 yılı başında blockchain tabanlı veri paylaşımı sistemine geçtiklerini duyurdu.

İtalya’da ise 55 banka Corda blockchain’i üzerinden veri alış verişinde bulunacak. Bu 55 banka İtalya bankacılık sisteminin %85’ini oluşturuyor.

Corda tarafından İtalya için geliştirilen sistemin adı NTT Data. Sistemin test aşamaları devam ediyor. İstemin tam anlamıyla Ekim 2020’de faaliyetlerine başlatılması bekleniyor.

İtalyan bankalarındaki bu dönüşüm şimdilik müşteriler tarafından hissedilmeyebilir. Ancak bankacılık maliyetlerini önemli ölçüde düşüreceği kesin.

Financemagnates.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin