Liquity Protocol sadece 10 günde 1 milyar dolarlık rakama ulaştı
Liquity Protocol sadece 10 günde 1 milyar dolarlık rakama ulaştı

Çin, dijital yuan denemesi için Tencent ve Ant destekli bankaları devreye aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin, Dijital Para Birimi Elektronik Ödemelerini [DECP] geliştirme çabalarında bir adım daha attı. Pazartesi günü raporlar, Ant-destekli MYbank’ın, merkez bankası elektronik para sistemini uygulamaya koyarken dijital yuan denemesine katılacağına işaret etti.

MYbank “Çin Halk Bankası’nın genel düzenlemesi uyarınca gelişmeyi istikrarlı bir şekilde ilerletecek.” açıklamasını yapıyor.

Katılım genişliyor

Tencent tarafından desteklenen WeBank da bu adıma katılacak. İki banka tarafından sunulan hizmetler yakında Çin Halk Bankası’nın dijital yuan uygulamasına tanıtılacak. Raporlara göre, firmalardan gelen e-cüzdanlar, denemeye katılan devlete ait altı kredi veren kuruluşla aynı işlevleri yerine getirecek. Devlete ait borç verenler arasında Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, Çin İnşaat Bankası, Çin Ziraat Bankası ve Çin Bankası bulunmaktadır.

Çin, DCEP denemesine birkaç ay önce başladı. Hükümetin, Alipay, Tencent ve WeChat Pay gibi özel ödeme devlerinden 45 trilyon dolarlık ödeme endüstrisini geri alma hamlesi olduğu düşünülüyordu. Bununla birlikte, Çin, DCEP’in rolünü genişletiyor ve dijital yuan kullanımı için ödeme ağlarının güvenliğini sağlamaya odaklanıyor gibi görünüyor.

İki hafta önce, Pekin şehri yerel halka 10 milyon dijital yuan [1.55 milyon $] ihraç ettiğini duyurmuştu. Bu adım, kullanıcıların dijital varlığı kullanma deneyimini yaşarken, aynı zamanda Bahar Şenliği sırasında dijital varlığın tüketimini teşvik etmek için atıldı.

Çin, dijital yuan’ın ulusal ve uluslararası olarak tüketimini kolaylaştırmaya çalışırken, bu fikri diğer ülkelerden önce uygulayan ilk ülke olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin