Güney Kore, koronavirüs teşvik paketine Blockchain teknolojisini de ekledi
Güney Kore, koronavirüs teşvik paketine Blockchain teknolojisini de ekledi

Güney Kore, koronavirüs teşvik paketine Blockchain teknolojisini de ekledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore, koronavirüs sonrası ekonomisini canlandırmak için açıkladığı milyon dolarlık teşvik paketine Blockchain teknolojisini de dahil etti.

“Yeni Anlaşma” ismi verilen teşvik paketini duyuran Güney Kore hükûmeti, temelde iki sütuna odaklandıklarını açıkladı. Bunlar “dijital yeni anlaşma” ve “yeşil yeni anlaşma.”

Dijital yeni anlaşma, yapay zeka ve 5G gibi yükselen teknolojilerden değer elde etmeyi amaçlarken yeşil yeni anlaşma, düşük karbonlu bir ekonomiyle ilgileniyor.

Blockchain, Güney Kore’nin teşvik paketindeki kolon ögelerden biri

Yerel haber kuruluşu Chosun, Blockchain teknolojisinin hem yeşil hem de dijital yeni anlaşmalarda yer aldığını söyledi. Hükûme, çevrimiçi oylama, bağış, sosyal refah, yenilenebilir enerji, finans, gayrimenkul işlemleri ve “dostluk” projeleri de dahil olmak üzere yedi alanda dağıtık çerçeveler kullanmayı hedefliyor.

“Yeşil” tarafta, enerji sektörünün özellikle Blockchain ile kalkınması planlanıyor. Kamu defterleri, yenilenebilir enerji sözleşmelerinin teklifinin verilmesinin yanı sıra enerji üretim şirketleri arasındaki işlemleri de kolaylaştıracak.

“Dijital” kısım için ise Blockchain öncelikle düşük gelirli vatandaşlar için refah faydaları tahsis etmede kullanım bulacak. Ayrıca 2022 başkanlık seçiminde kullanılmak üzere planlanan yeni bir çevrim içi oylama sistemi de bu teknolojiden faydalanacak.

Ülke blok zincirini her alanda kullanmak istiyor

Dağıtık kimlik hizmetleri, devletle ilgili idarelerde Blockchain kullanmak için daha geniş planlar listesinde yer alıyor.

Bu tür projeler Kore’nin güneyindeki Busan şehrinde halihazırda yürütülüyor. Ehliyet doğrulamaları ve merkezsiz tanımlayıcı hizmet, genel bir Blockchain sistemine dayanıyor. Hükûmet benzer uygulamaların ülke çapında yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

Bu arada ünlü bir araştırmacı yakında BTC ve ETH’den daha iyi performans göstermesini beklediği dört kripto para birimini açıkladı. Buradan okuyabilirsiniz.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin