kripto para girişimcilerini
BitLicense almak artık daha kolay!

New York’tan kripto para girişimcilerini heyecanlandıran haber var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto para piyasalarına yönelik talebin 1/3 oranında kaynağı ABD piyasaları. ABD piyasalarının kripto para piyasaları üzerindeki etkisini anlamak için ABD merkezli kripto para borsalarında kripto paraların listelenmeye başladıktan sonraki fiyatlarındaki değişime bakmak yeterli olabilir. Haziran ayında Compound ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’de listelenmeye başladı ve fiyatlar kısa sürede 70 dolar bandından 320 dolara sıçradı. Geçtiğimiz günlerde de Algorand fiyatlarında benzer etkiyi gördük.

ABD piyasaları finansal anlamda New York’ta yoğunlaşıyor. New York Finans Alanı olarak adlandırılan bölgede Wall Street şirketleri, New York Borsası, Dünya Ticaret Merkezi ve birçok bankanın genel merkezleri kayıtlı bulunuyor. Kısaca uluslararası finans piyasalarının kalbi New York’ta atıyor. New York kripto para girişimcilerini heyecanlandıracak bir adıma hazırlanıyor.

Kripto para girişimcilerini heyecanlandıran haber!

ABD finans piyasalarında faaliyet göstermek isteyen işletmelerin SEC’ten (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) izin alması gerekiyor. Bu işletmeler New York sınırları içerisinde faaliyette bulunmak istiyorsa ayrıca New York’tan lisans almaları gerekiyor. Bilindiği üzere ABD federal bir sistem ile yönetiliyor ve işletmeler eyalet kanunlarına da uymak zorundalar. New York yönetimi tarafından verilen BitLicense oldukça yüksek standartlara sahip ve işletmeler BitLicense almaktan zorlanıyor.

New York Eyaleti bu konuda bir çözüm geliştiriyor ve şartlı BitLicense çıkarmayı planlıyor. Yani New York kripto para işletmeleri için şartlı bir izin verecek ve BitLicense alımı için bir süre tanıyacak. Bu süre zarfından kripto para işletmeleri gerekli standartları yerine getirebilecek.

Blockchainandthelaw

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin