Güney Kore, Blockchain tabanlı çalışan kimlik sistemi uygulayacak
Güney Kore, Blockchain tabanlı çalışan kimlik sistemi uygulayacak

Güney Kore, Blockchain tabanlı çalışan kimlik sistemi uygulayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Koreli kamu kuruluşları Blockchain dostu hale geliyor. Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı (KISA), Güney Kore’nin ekim ayından itibaren bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla Blockchain destekli çalışan kimlik sistemi uygulayan ilk kamu kuruluşu olacaklarını açıkladı.

Yeni sistemde QR kodları, NFC ve Blockchain entegrasyonu kullanılacak

Yonhap’a göre, ajans ayrıca KISA’nın en iyi çalışanları ödüllendirmek ve atıştırmalıklar, içecekler ve hatta ofis malzemeleri satın almalarını sağlamak için “KISA Coin” adlı tokenler piyasaya sürecek. Şu anda sistemin tüm iş gücü için kullanılabilir hale getirilmesi beklentisiyle pilot testi yapılıyor.

Yeni çalışan kimliği sistemi, KISA çalışanlarının veritabanını idare edecek bir blok zinciri platformu aracılığıyla ilgili iş yerlerine erişmek için QR kodlarını tarayarak NFC (Yakın alan iletişim teknolojisi) kullanmalarına olanak tanıyacak.

Ancak yeni sistem, çalışanların ajans içindeki kafelere erişmek veya kütüphaneden kitap ödünç almak için kullanmaları gerektiği için kimlik doğrulama ile sınırlı değil. Bu çözümün uygulanmasının arkasında COVID-19 salgını ve iş süreçlerinde bazı temassız çözümler uygulama isteği yatıyor.

Yüz yüze pek çok süreç temassız yürütülebilecek

Yerel medya kuruluşları ayrıca, KISA’nın Blockchain destekli çalışan kimliği sistemini ekim ayına kadar Naju genel merkezinde, ardından da yıl sonunda Seul ve Pangyo’daki ofislerine tanıtmayı planladığını bildirdi.

Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı başkanı Kim Seok-hwan yeni sistem hakkında şöyle konuştu:

DID mobil çalışan kimliğinin kamu kurumlarında ilk kez kullanılmasının yalnızca çalışan rahatlığını ve güvenliğini artırmakla kalmayacağını, aynı zamanda yerel ile bağlantılı olarak yüz yüze olmayan kimlik doğrulama hizmetlerini keşfetmek için bir karşılama noktası olarak hizmet edeceğini umuyorum.

Güney Kore’nin dördüncü büyük şehri olan Daegu, geçtiğimiz günlerde Blockchain ve yapay zeka eğitimine 6 milyon dolardan fazla ayırma planlarını açıklamıştı. Ayrıca bir milyon Güney Koreli, PASS akıllı telefon uygulamasıyla birlikte kullanılan blok zinciri destekli bir dijital alternatif için fiziksel ehliyetlerini bir kenara bıraktı.

Bu arada tanınmış bir analist, 4 kripto para biriminin dipten alım fırsatı sunduğu iddiasında bulundu. Ayrıntıları buradaki haberimizden inceleyebilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin