El Salvador suskunluğunu bozdu: Dip sayılacak bölgeden alım geldi, peki ne kadar?

Fitch Ratings, El Salvador’un kredi notunda değişikliğe gitti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Latin Amerika ülkesi Bitcoin’i ne kadar çok savunursa dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. IMF’ten sonra Fitch Ratings önemli bir değişikliğe imza attı. 2021 yılında resmi para birimi olarak tanınmasından sonra El Salvador üzerinde baskılar artıyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Derecelendirme Kuruluşu (Fitch Ratings) gibi devler sürekli Latin Amerika ülkesinin üzerine oynuyor. Önceleri uyarı yapan bu iki kurum şimdi ise yaptırımlarıyla El Salvador’un karşısına çıkıyor. 

Üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan Fitch Ratings, El Salvador’un uzun vadeli ihraççı temerrüt notunu (IDR) düşürdü. Fitch şimdi El Salvador’un borç geri ödeme kapasitesini CCC’de, firma ölçeğindeki B’den bir adım daha düşük olarak değerlendiriyor.

Orta Amerika ülkesinin Bitcoin’i yasal ihale olarak benimsemesinin yarattığı belirsizliğin, derecelendirme ölçeğindeki düşüşün ana nedeni olduğunu belirtiyor. Ayrıca ülkenin Bitcoin tahvil ihracına başlayacak olması nedeniyle derecelendirme kuruluşu böyle bir adım izlediği düşünülüyor.

Fitch Ratings, IDR’sini düşürdü 

Küresel sermaye piyasalarına kredi notu veren Fitch Ratings, son eylemini bugün paylaştı. Bu sefer kurban El Salvador oldu. Kuruluşun not eylemi yorumunda El Salvador’un kredi notunu düşürüldü. El Salvador’un İhraç Temerrüt Derecelendirmesi (IDR) daha önce B olarak sıralanıyordu. Bu seviye, ülkenin önemli bir temerrüt riskine sahip olmakla birlikte hala “sınırlı bir güvenlik marjına” sahip olduğunu gösteriyordu. 

El Salvador’un CCC olan yeni notu, ülkenin artık güvenlik marjını aşındırdığını ve şimdi uzun vadeli borçlarında temerrüde düşme riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Fitch, not indiriminin birkaç faktörü dikkate aldığını belirtiyor. En önemli faktörlerden biri Başkan Nayib Bukele’nin Bitcoin etrafındaki planları olarak gösterildi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin