Rusya'dan müjdeli haber: Bitcoin yasal para birimi oluyor!
Rusya'dan müjdeli haber: Bitcoin yasal para birimi oluyor!

Rusya’dan müjdeli haber: Bitcoin yasal para birimi oluyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Federasyonu’nda Bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin dolaşımını yasallaştırma ve düzenleme tasarısı 18 Şubat’tan önce onaylanacak.

Hükümetin ve Rusya Merkez Bankasının ortak önerisi, BTC ve kripto para birimlerinin dijital finansal varlıklar olarak değil, para birimleri olarak tanınmasını sağlıyor.

Ulusal bankacılık sistemi ve yetkili aracı şirketler aracılığıyla kripto para birimleri ile yalnızca tam olarak tanımlanmış kullanıcılar işlem yapabilecek.

Rus haber ajansının bildirdiğine göre 600.000 ruble (yaklaşık 8.000 ABD doları) üzerindeki tüm operasyonlar beyan edilecek. Yasal parametreleri karşılamayan benzer miktarlar için yapılan diğer işlemler, Ceza Kanununda belirtildiği gibi ağırlaştırılmış suç olarak kabul edilecek.

Düzenlemeler BTC madenciliğini etkilemeyecek

Kripto paraları yetkisiz yollarla ödeme aracı olarak kabul edenlere para cezası dahil ek yaptırımlar da sağlanıyor. Önerilen düzenlemeler, Bitcoin madenciliğini veya dijital finansal varlıklarla ilgili diğer sorunları etkilemeyecek.

Birçok kripto borsası, kullanıcıların kişisel bilgilerini veya hareketlerini açıklamadan kripto para birimleri satın almalarına, satmalarına veya saklamalarına izin veriyor.

Tasarı onaylanırsa dijital para birimleriyle yapılan işlemlerin gizliliğine izin verilmeyecek. Kullanıcılar, kimliklerini ve aracı kurum tarafından ihtiyaç duyulan diğer tüm verileri sağlamak zorunda kalacaklar.

Rus hükümeti, operasyonları bankalar ve denetlenen dijital platformlar aracılığıyla merkezileştirerek, Federal Finansal İzleme Hizmetinin (Rosfinmonitoring) “Şeffaf Blok Zinciri” adlı bir sistem aracılığıyla kullanıcıların kimliğine ve yaptıkları hareketlere tam erişime sahip olacak.

Maliye Bakanlığının tahminlerine göre, Rusya’da 26.000 dolardan fazla mevduat fonu olan yaklaşık 12 milyon kripto para cüzdanı var.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin