El Salvador’dan ATM hamlesi geliyor, peki miktar ne kadar?

El Salvador’dan ATM hamlesi geliyor, peki miktar ne kadar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Latin Amerika ülkesinde Bitcoin planları tüm hızıyla devam ediyor. Dünyanın ilklerini yaşayan El Salvador, kripto konusunda fazlasıyla cömert davranıyor. İlk defa Bitcoin’i resmi para birimi olarak tanımasının ardından pek çok yeniliğe daha imza atıyor. Geçtiğimiz senenin son çeyreğine damga vuran ülke, ses getirecek hamlelerini sürdürüyor. 

El Salvador, Bitcoin’i (BTC) yasal bir ihale olarak kabul eden ilk ülke olarak tarihe geçti. Ardından Bitcoin için gerekli düzenlemeler ise sürekli yapıldı ve güncellendi. Ülke şimdi Chivo cüzdanını yeniden başlatmaya odaklanıyor. 

El Salvador Nayib Bukele liderliğindeki hükümet, Chivo cüzdanının istikrarına ve çalışma süresine, ölçeklenebilirliğine ve sosyal etkisine odaklanıyor. Bunun için ise Bitcoin ATM konusuna daha çok odaklanan bir hükümet var.

El Salvador, Bitcoin ATM’si dağıtmak istiyor

Latin Amerika ülkesi, 1500 Bitcoin ATM dağıtmayı planlıyor. BTC’yi yasal bir ihale olarak kabul ettiğinden beri, birkaç diş çıkarma sorunu ülke ekonomisini rahatsız etti. IMF, El Salvador’u dünya ekonomik düzeninde bir parya haline gelmesi konusunda zaten uyarmıştı. Ancak ülke bu uyarıla pek aldırış etmedi. 

BTC transferlerinin mevcut zorluklarını ele almak için şirket içi Chivo cüzdanını yeniden başlattı. Ayrıca AlphaPoint entegrasyonu ile; güncellenen Chivo cüzdanının, istikrar ve ölçeklenebilirlik ile ilgili endişeleri giderirken anlık düşük ücretli Bitcoin işlemleri gerçekleştirmesi bekleniyor. 

Başkan Nayib Bukele, Chivo cüzdanının yıl sonuna kadar nüfusun %75’i kullanacağını düşünüyor. Yani yaklaşık olarak 2,1 milyon Salvadorluya denk geliyor. Bununla birlikte, bu kitlesel benimseme sorunsuz değildir ve sistem sorunları ve eksik fonlar dahil olmak üzere çok sayıda önünde engel olduğu biliniyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin