Çin’den yeni bir skandal kripto kararı- Yapana hapis cezası var!

Çin’den yeni bir skandal kripto kararı: Yapana hapis cezası var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uzun süredir sessizliğini koruyan Asya ülkesi sonunda uyandı. Belli bir süredir kripto dünyasını rahatsız etmeyen Çin, adeta yeniden hortladı. Bu seferki skandal kararın altında Çin Yüksek Mahkemesi’nin imzası var. Kripto kararı ile ligili açıklama yapan mahkeme yeni bir skandalı yürürlüğe koyacak.

Çin’in yüksek mahkemesi 24 Şubat Perşembe günü kripto kararı ile yeniden gündeme geldi. Mahkeme, işlemleri yasa dışı olarak sınıflandırdı. En kötü ise ihlal edenlerin ağır para cezaları ve 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Üst düzey Çin hükümet organları 2021’de kriptoyu zaten yasaklamıştı. Ancak bu sefer daha ağır bir karar geldi. Kripto ticaretini resmen yasa dışı hale getiriyor. Hükümet, yatırımcılara karşı yasal işlem başlatmasına izin veriyor.

Çin yine bildiğiniz gibi

Ülke, ciddi bir enerji kıtlığının ardından geçen yıl Eylül ayında kripto madenciliği ve ticaretini çökertmişti. Asya ülkesinin aldığı karar sert tepkilere yol açmıştı. Ancak Çin yine de geri adım atmadı. Hatta daha sonrasında diğer ülkeler de madencilik faaliyetleri için uyarmıştı.

Kripto madencilerine karşı hareket yürüten ekipler, birkaç firmanın Singapur’a kaymasına ya da faaliyetlerini tamamen kapatmaya sevk etti. O zamana kadar Çin, dünyanın en büyük kripto madencisiydi. Kazakistan’da buna karşılık gelen bir yasak, pazarların Rusya’yı kripto madenciliğinde büyük, yaklaşmakta olan bir güç olarak gördüğünü gördü.

Mahkeme yeni bir kripto kararı verdi

Mahkemenin son kararı, şimdi büyük işlemler için 3 ile 10 yıl arasında hapis cezası ve 50.000 yuan (7.918.28$) ile 500.000 yuan arasında para cezası öngörmektedir. Daha az işlem 20.000 yuan ila 200.000 yuan arasında para cezası ile karşı karşıya kalabilir. Yeni yasa 1 Mart’tan itibaren yürürlüğe girecek. 

Yüksek mahkemenin kripto kararı, ülkede tamamen yasaklanmayabileceği yönündeki spekülasyonları da bastırıyor. Doğu Zhejiang eyaleti son zamanlarda özellikle kripto para madencileri için elektrik tarifelerini artırmıştı. Bu da hükümetin yasal işlem yerine yüksek faturalarla kripto madenciliğini engellemeye çalıştığını gösteriyordu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin