Kripto madencileri Kazakistan’da da rahat edemedi
Kripto madencileri Kazakistan’da da rahat edemedi

Kripto madencileri Kazakistan’da da rahat edemedi; Yeni bir krizle karşı karşıyalar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin kripto yasağının ardından, kripto madencileri, gelecek vadeden kripto merkezi Kazakistan’a taşındı. Ancak herşey planlandığı gibi gitmiyor, ülke çapında elektrik kesintileri uygulanması ve doğal gaz fiyatlarındaki ciddi artış Kazakistan’daki kripto madencileri için düşmanca bir ortam oluşmasına yol açtı.

Çinli gazeteci Colin Wu bugün Twitter’a yaptığı açıklamada, Kazakistan’da doğalgaz fiyatlarındaki artıştan sonra ülkede birçok protestonun patlak verdiğine dikkat çekti. Ayrıca, kripto madenciliğinin enerji kullanımı göz önüne alındığında, küresel madencilik topluluğu, yerel kripto para madencilerine “kişisel güvenliklerine dikkat etmelerini” tavsiye etti.

Kripto madenciliği firmaları Kazakistan’dan da çıkıyor

Bu, kripto madencileri için Kazakistan’daki enerji kullanımına karşı ilk tehdit değil. Geçen yıl, üçüncü çeyreğin sonlarına doğru ülke, Güney Kazakistan’da sert geçen kış aylarında yoğunlaşması beklenen bir elektrik kriziyle karşı karşıya kaldı. Bu endişelerin ardından hükümet, insanlara bol miktarda elektrik sağlamak için Bitcoin madenciliğine kısıtlamalar getirmeyi planladı.

Ayrıca, geçen yıl, Kasım ayı boyunca, kripto madenciliği firmaları, yeterli elektrik arzının olmaması nedeniyle Kazakistan’dan çıkmaya başladı. Xive, kış yaklaşırken ülkeyi terk eden firmalardan biriydi. Adil uyarılara rağmen, ülke hükümeti önemli adımlar atmakta başarısız oldu, şimdi kış geldi ve ülke görünüşe göre hazırlıksız.

Enerji krizi nedeniyle dünya çapında kripto madencileri için yasaklar geliyor

Kazakistan, kripto madenciliği nedeniyle enerji krizi yaşayan tek ülke değil. 2021’in son haftasında İran, kendisini devam eden kış enerjisi krizinden korumak için ikinci bir kripto madenciliği yasağı getirdi. Kamu şirketi Iran Grid Management Co.’nun yöneticisi ve İran enerji endüstrisinin bir sözcüsü Mostafa Rajabi Mashhadi, yasağın 9 Mart 2022’ye kadar süreceğini belirtti. Ayrıca, dün itibarıyla Kosova Cumhuriyeti de enerji krizini aşma konusunda alınan önlemler kapsamında kripto madenciliğini kısmen yasakladı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin