Ankara Üniversitesi bir ilke imza attı- NFT kursu başladı!

Ankara Üniversitesi bir ilke imza attı: NFT kursu başladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – NFT alanında yaşanılan gelişmeler yakından takip ediliyor. Sürekli gelişen ve yeni yatırımcılarında dahil olduğu pazar daha bilinçli bir tüketim haline geliyor. Ülkemizde de bu alanda ciddi adımların atıldığını görüyoruz. Son olarak Ankara Üniversitesi, NFT ile ilgili bir kurs başlattı. 

Ankara Üniversitesi, Türkiye’de bir ilke imza attı. Karşılıksız tokenler (NFT’ler) üzerine bir kurs düzenleyen ilk yükseköğretim kurumu oldu. Yerel basında çıkan haberlere göre, kurs yeni başlatıldı. Bu kursa üst düzey hükümet yetkililerinde katıldığı biliniyor.

Türkiye, son zamanlarda Metaverse ve NFT alanında önemli bir yol katetti. Sadece satın alma noktasında değil, üretim alanında da genç girişimcilerin önü açılıyor. Bu işin içinde olan ve kripto dünyasında yer alan pek çok kimse ise şu an NFT projelerini çıkarmış durumda. Gelecek dönemde daha da ilerlediğini görebiliriz.

Ankara Üniversitesi, farkındalık oluşturdu

Türkiye’nin önemli eğitim kurumlarından biri olan Ankara Üniversitesi, karşılıksız tokenler (NFT’ler) alanında kurs vererek desteklerini göstermiş oldu. NFT ile ilgili bir ders ekleyerek kripto ile ilgili konuyu öğreten ilk Türk üniversitesi oldu. Cumhurbaşkanlığı idaresinden ve kültür bakanlığından üst düzey yetkililer, takas edilemez tokenlarla ilgili birinci sınıfta hazır bulundu.

Üniversitenin rektörü Necdet Ünüvar, etkinliğin açılış konuşmasında şunları söyledi:

“NFT’leri öğretmekten mutluyuz. Ancak öğrencilerimiz bizden daha mutlu” 

“NFT’ye Giriş” dersi Buğra Ayan tarafından veriliyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç konferansın konukları arasındaydı. Yavuz, törende ise şunları söyledi:

“NFT’nin gençler arasında sanatsal yaratıcılığı, becerileri ve yetenekleri tetikleyeceğine inanıyoruz. Ankara Üniversitesi’nin NFT konusunda farkındalığı artırarak attığı adım çok önemli.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin