Blockchain teknolojisi, DApp'ler ve işletmeler arasındaki boşluğu dolduracak
Blockchain teknolojisi, DApp'ler ve işletmeler arasındaki boşluğu dolduracak

Blockchain teknolojisi, DApp’ler ve işletmeler arasındaki boşluğu dolduracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geleneksel işletmelerin, sektöre daha fazla güvenlik ve meşruiyet getirmek için merkezi olmayan ekosisteme katılması çok önemli.

Blockchain teknolojisi, etkileşim, işlem yapma ve bilgi paylaşma şeklimizde devrim yaratıyor. Birçok uzman bunun önümüzdeki on yılda en yıkıcı teknoloji olacağını öngörüyor. 19. ve 20. yüzyıllardan beri yapılan küçük yapısal yeniliklerin ardından, merkezsizlik, finans, medya ve teknoloji gibi endüstrileri şeffaflığa, aracılardan özgürlüğe ve artan verimliliğe yaklaştırdı.

Geleneksel işletmeler, merkezi bir kapalı kapı yapısına güvenirler. Bunun aksine, merkezsiz finans projeleri, yönetimin merkezsiz ve demokratik olması gerektiği düşüncesi ile inşa ediliyor. Toplumu merkezi olmayan platformlara geçirmek, birçok hizmeti her zamankinden daha güvenli, daha erişilebilir ve daha şeffaf hale getirebilir. Mekana artan ilgi, hayatımızın kritik unsurları, özellikle de mali durumumuz üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak için kolektif bir arzuya işaret ediyor.

Merkezsizlik, şeffaflık ve verimlilik gibi sorunları çözmeye yardımcı olurken, güvenilir bir merkezi otoritenin olmaması, merkezi olmayan uygulamaların veya DApp’lerin, işlemleri yürütmek veya kredi almak gibi uygulama işlevlerini yürütmek için üçüncü taraflara güvenmesi gerektiği anlamına gelir. Diğerlerinin yanı sıra fiyat bilgileri, gerçek dünyadaki olaylar ve tanımlama gibi güvenli, güvenilir bilgilere erişim, merkezi olmayan bir uygulamanın güvenilirliğini, gücünü ve verimliliğini destekler.

Bu verileri koruma güvenliği, gerçek dünya ve zincir dışı bilgileri merkezi olmayan uygulamalarla ve akıllı sözleşmelerle doğrulanabilir, manipülasyona dirençli bir şekilde güvenilir ve etkili bir şekilde bağlayabilen oracle çözümünden gelir. Dünya çapında 1 milyondan fazla düzenli DApps kullanıcısı ile, DeFi uygulamalarının güvenliğini ve şu anda alanda kilitli olan milyarlarca insanı desteklediği için blockchain alanındaki güvenilir verilere büyük bir talep var.

Hack’leri, saldırıları ve veri manipülasyonunu takiben, blockchain teknolojisinin karşılaştığı zorluk, yerleşik işletmeler veya hükümet düzenlemelerinin yokluğunda güven oluşturmak ve güvenli sistemler oluşturmaktır. Güvenilir fiyat akışlarına sahip geleneksel şirketler ile merkezi olmayan ekosistem arasında güvenli bir bağlantı oluşturmak için veri oracle’ları gibi yeni teknolojilerin gerekli olduğu yer burasıdır.

Eski ile yeniyi birleştirmek

Veri oracle’ları, gerçek dünya verilerini toplayarak ve akıllı sözleşmelere bağlayarak merkezi olmayan blok zinciri uygulamaları arasında köprü görevi görür. Bu merkezi olmayan uygulamalar daha sonra, bir fiyat oracle gerektiren tasfiye teminatı gibi belirli kriterler karşılandığında kendi kendine çalışan akıllı sözleşmeler kullanır. Merkezi bir otoritenin yokluğunda, veri oracle’ları blockchain tabanlı uygulamaları bu akıllı sözleşmeleri yürütmek için gereken bilgilerle bağlamak için gereklidir.

Akıllı sözleşmeler ve oracle teknolojisi için kullanım senaryoları kapsamlıdır ve sigorta, gayrimenkul, sağlık hizmetleri ve en önemlisi, bir güvenlik ihlalinin milyonları tehlikeye atabileceği DeFi alanını kapsamaktadır.

DeFi’de, bilgisayar korsanlığı örnekleri çoktur. Veri oracle’ları akıllı sözleşmelerin mantığının girdisidir ve bu nedenle çıktı davranışlarını belirler. Veri oracle girişi yanlışsa, bu akıllı sözleşmeden kaynaklanan istenmeyen davranışlara yol açar ve en güçlü DeFi projelerinde bile görüldüğü gibi fon kayıplarına veya diğer istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Bu yapısal sorunlar, veri oracle’larının yaygın şekilde benimsenmesini gerekli kılmaktadır.

Daha esnek, verimli, sansüre dirençli bir internet oluşturmak için Web 2.0’ı Web 3.0’a bağlamak için umutsuz ve kritik bir ihtiyaç var. Web 2.0 üzerine inşa edilen geleneksel şirketler, gerekli öğrenme eğrisi, bilgi birikimi ve organizasyonel esneklik nedeniyle yapısal olarak DeFi’ye geçiş yapmaya henüz hazır değiller. Bu geleneksel kuruluşlar, Web 3.0’a bir köprü görevi görmek için yüksek düzeyde esneklik ve özelleştirilebilirliğe sahip sorunsuz işe alım süreçlerine ihtiyaç duyacaktır.

İşletmelerin süreçle boğuşmak zorunda kalmadan Web 3.0’a sıçrama yapmaları için yeni oracle teknolojisinin geleceği yer burasıdır.

DeFi, geçen yıl inkar edilemez bir şekilde patlama yaşasa da, gerçekten sağlam bir DeFi ekosistemi yaratacak olan bu erişilebilirlik olduğundan, alanın hala kodlama uzmanlığı olmayan çoğunluk tarafından daha geniş bir şekilde benimsenmesi gerekiyor.

Geleneksel kuruluşlar, verileri merkezi olmayan uygulamalar için değerli bir kaynak olduğundan ve endüstri yükselmeye devam ettikçe pazar yakalama için olgunlaşmış yenilikçi yeni bir gelir akışı olduğundan, bu geçişten büyük ölçüde yararlanacak.

Neden geleneksel işletmeleri blok zincirine teşvik etmeliyiz?

Merkezi olmayan uygulamaların çoğu, fiyat göstergeleri, spor sonuçları, hava durumu ve haber güncellemeleri gibi gerçek zamanlı bilgiler gerektirir. Güvenilir gerçek dünya verilerini sağlayabilen geleneksel işletmeler, merkezi olmayan uygulamalarla bağlantı kurarak ve bu verileri güvenilir bir veri oracle aracılığıyla ticarileştirerek bu artan talepten yararlanmalıdır. Örneğin, Google ve Bloomberg gibi teknoloji ve medya devleri, bir veri oracle’ın kullanımından büyük ölçüde faydalanacaktır.

Bu, sektör için heyecan verici bir adımdır, çünkü büyük şirketler DeFi’ye ayak bastığında alana ekstra güvenlik ve meşruiyet katar. Buna karşılık, bu geçiş, yeni ve gelişen bir sektördeki bu yerleşik işletmeler için ek bir gelir kaynağı yaratacaktır. Dünya DeFi, DApps ve akıllı sözleşmeleri benimsemeye devam ederken geleneksel işletmelerin alana girmekten veya geride kalma riskinden başka seçeneği yoktur.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin