Bugün günlerden kripto Dijital varlıklar uykudan uyandı mı?

Bugün günlerden kripto: Dijital varlıklar uykudan uyandı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimleri uzun bir aradan sonra yeşillendi. Yatırımcıların yüzü hafta sonu sonunda güldü. Ocak ayını aşırı korku ile geçiren piyasa yeniden ayağa kalktı. Ancak birçok kimseye göre sevinmek için erken olabilir. Yine bugün günlerden kripto demek için bir sakınca yok.

5 Şubat Cumartesi günü, dijital para birimleri iyi haberlerle geldi. En önemli kripto varlık değerlerinden ikisi olan Bitcoin ve Ethereum, her biri %9 arttı. En büyük kripto varlığı, 24 Ocak’ta dokunduğu bir yılın en düşük seviyesi olan 32.950.72 $’dan %23.2 arttı.

Yatırımcılar, 2022 yılına girmeden önce çok umutluydu. Ancak küresel ekonominin çöküşü dijital varlıkları da etkisi altına aldı. Hisse senetlerinden kaçış ve enerji sıkıntısına Omicron varyantı eklendi. Tüm bunlarla beraber Fed’in şahin bakış sergilemesi piyasaları gerdi. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda Bitcoin ve türevleri en kötü yıl başlangıçlarından birini yaptı. Şimdi ise durum değişti. Siyah ile beyaz kadar 1 ay içinde değişiklik oldu.

Kripto para birimleri piyasayı sallıyor

Kripto para birimleri piyasayı sallıyor

Küresel kripto para piyasa değeri, son 24 saatte 1.70 trilyon dolardan 1.87 trilyon dolara yükseldi. İşlem hacimleri 4 Şubat 2022’de 68.72 milyar dolardan 90.36 milyar dolara yükseldi.

Merkezi olmayan finans DeFi, son 24 saat içinde toplam kripto para birimi işlem hacminin yüzde 13,44’ünü 12,21 milyar dolara çıkardı. Stablcoinler kripto piyasasının 24 saatlik hacminin yüzde 81,35’ini 73,92 milyar dolarla oluşturdu.

BTC’nin piyasa hakimiyeti marjinal bir şekilde artarak %41,65’e yükseldi. Son haber geldiğinde, BTC 5 Şubat’ta 41.388.68 dolardan işlem görüyordu. INR bazında BTC, %9 artışla 32 33.214 Rs’den işlem gördü. Ethereum yüzde 9.5 yükselerek 2.34.199.9 Rs’ye yükseldi.

Altcoinlerde de hareketlilik arttı

Altcoinlerde ise artış daha çok hızlandı. Cardano %6 artışla 88.73 Rs’ye ulaştı ve Avalanche yüzde 11’in üzerine sıçrayarak 6.096.60 Rs’ye ulaştı. Polkadot ayrıca yüzde 7’nin üzerinde bir artışla 1.617.09 Rs’ye yükseldi ve Litecoin son 24 saatte 9.320 Rs’de yüzde 6.7 arttı.

Piyasa tüm bu gelişmelerle insanların gözüne hoş gelebilir. Nakitte olan girmek için can atabilir. Ancak hem düşüş hem yükseliş endişesi insanı hataya zorlayabilir. Herkes pozisyonunu kendi riskine göre almalıdır. Riskin her zaman olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrıca fırsat bu piyasada hiçbir zaman bitmez.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin