FTX’in likidite sorununa şimdi SEC’de dahil oldu

SEC, Graycale’in Bitcoin ETF uygulamasında karar belli oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 4 Şubat Cuma günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Graysacel’in ETF başvurusunu değerlendirdi. Komisyon, başvuruyu ileri bir tarihe erteledi. Açıklama bizzat SEC tarafından yapıldı. Karar için ileriki tarihte netlik kazanmış olacak. SEC, Bitcoin ETF için bir kez daha kararsız kaldı.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, SEC’in Cuma günü yayınlanan duyurusunda, Grayscale’in bekleyen başvurusuyla ilgili olarak olağan dışı bir şey yaşanmadı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, sürpriz bir karara imza atmadan kararı erteleme tarafına gitti. Son başvurularda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, başvuruları ya erteliyor ya da reddediyor.

2021 yılında ETF’ler onaylanırken yatırım şirketleri bu alana gözlerini çevirdi. Başvuruların kabul edilmesi birlikte her işlemin onaylanacağı düşünülüyordu. Ancak komisyon ilk ETF’lerden sonra birçoğunu geri çevirdi.

SEC, dev varlık fonunun başvurusunu ileri bir tarihe erteledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), manipülasyon, likidite ve şeffaflık endişeleri nedeniyle Grayscale tarafından Bitcoin Trust’ı spot bir ETF’ye dönüştürmek için bekleyen başvuru hakkındaki kararını vermeyi erteledi. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, 10 sayfalık bildiriminde , düzenleyicinin piyasa sahtekarlığı, manipülasyon ve genel eksiklikle ilgili önceki endişelerini ele alan “görüşlerini, verilerini ve argümanlarını” sunmaları için genel halktan “ilgilenen kişilerden” “yazılı yorumlar” talep etmektedir.

Paylaşılan bildirimde Federal Kayıt’ta belirtildiği gibi, halkın Grayscale’in başvurusunun onaylanıp onaylanmayacağına dair yazılı veriler, görüşler ve argümanlar ile  öne çıkması için bugünden itibaren 21 günü olduğunu belirtmekle devam ediyor.

Kısacası başvurunun ardından ertelenme kararı çıktı. Dün erteleme kararı sonrası ise yaklaşık olarak 1 ay içinde yeni bir kararın çıkması bekleniyor. Ancak karar daha erken ya da geç açıklanabilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin