Bu Vietnam bankası blok zincirindeki ilk işlemini yaptı
Bu Vietnam bankası blok zincirindeki ilk işlemini yaptı

Bu banka blok zincirindeki ilk işlemini yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – HDBank, uluslararası ticaret için Contour platformuna katıldığından beri ilk L / C işlemlerini gerçekleştirdi.

Ülkedeki ilk banka

Büyük Vietnam bankası HDBank, blockchain teknolojisini kullanarak kredi mektubu veya L / C veren ülkede ilk banka oldu.

Yerel medya kuruluşu Vietnam News tarafından 6 Ocak’ta yayınlanan bir habere göre, blok zincirinde L / C’nin yayınlanması, belge sunumu ve başarılı bir şekilde ödenmesi, HDBank’ın belirttiği hedef olan “Mutlu bir dijital banka” olma yolunda önemli bir kilometre taşına işaret ediyor.

İlk işlemdeki katılımcılar yerel bir elyaf ithalatçısı ve Tayvanlı bir iplik üreticisinin yanı sıra Tayvan’daki L / C danışmanlık bankasıydı.

Akreditifler ne anlama geliyor?

Akreditifler, uluslararası ticarette önemli belgelerdir ve banka gibi kredibilitesi yüksek bir kurumdan bir alıcının bir satıcıya ödemesinin zamanında ve doğru miktarda alınacağına dair bir garanti sağlar. Esas olarak, banka ödemeyi yapar.

L / C için blockchain teknolojisini kullanmak, daha yüksek bir güvenlik seviyesi ve işlemin kalıcı bir kaydını sunmak gibi birçok avantaja sahiptir. Ayrıca, bu tür işlemlerin işlenmesi için gereken süreyi birkaç saate düşürür.

HDBank, Mayıs 2020’de L / C için HSBC destekli Contour ağına katıldı. R3 Corda tabanlı platform 2019’daki başarılı bir denemenin ardından 2020’nin ikinci çeyreğinde ticari bir lansman almıştı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin