featured

Bitconnect kurucusu, 70 yıl hapis cezasına çarpıtılabilir, işte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika’da emsal teşkil edilecek yeni bir suçlama ortaya çıktı. Bir kripto Ponzi programında Bitconnect suçlu bulunuyor. Rakam ise oldukça fazla. İşte Amerika’da görülen davanın ve suçlamanın detayları…

3.4 milyar dolarlık kripto Ponzi şemasının kurucusu Bitconnect, Amerika Birleşik Devletleri’nde suçlandı. ABD Adalet Bakanlığı, “Tüm suçlamalardan suçlu bulunursa, toplam 70 yıl hapis cezasına çarptırılır” dedi.

Davanın muhattabı Bitconnect ve kurucusu

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) Cuma günü yeni bir davanın detaylarını anlattı. DOJ yaptığı açıklamada, küresel kripto dolandırıcılık planı Bitconnect’in kurucusunun suçlandığını duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığı, “Bitconnect, 3.4 milyar dolarlık en yüksek piyasa değerine ulaşan dolandırıcılık amaçlı bir kripto para yatırım platformu” olduğunu açıklayarak şu detaylara yer verdi:

“Federal bir büyük jüri, bugün, Hindistan vatandaşı ve sakini Satishkumar Kurjibhai Kumbhani’yi, kurduğu kripto para birimi şirketi Bitconnect’i içeren büyük bir suç komplosunda oynadığı iddia edilen rol nedeniyle birden fazla suçla suçlayan bir iddianame verdi.”

Hindistan’ın Hemal kentinden 36 yaşındaki kişi, adalet departmanının ayrıntılı olarak açıkladığı üzere, yatırımcıları, planın “Borç Verme Programının” “Bitconnect Trading Bot” ve “Volatility Software” kullanarak “önemli kârlar ve garantili getiriler” sağlayabildiği konusunda yanılttı. Ancak, DOJ şunları kaydetti: 

“Bitconnect, önceki Bitconnect yatırımcılarına daha sonraki yatırımcılardan gelen paralarla ödeme yaparak bir Ponzi şeması olarak çalıştı. Kumbhani ve işbirlikçileri, yatırımcılardan toplamda yaklaşık 2,4 milyar dolar elde etti.”

Adalet Bakanlığı, “Kumbhani, elektronik dolandırıcılık, elektronik dolandırıcılık, emtia fiyat manipülasyonu yapmak için komplo, lisanssız bir para iletim işi yürütmek ve uluslararası kara para aklamak için komplo kurmakla suçlanıyor” diyerek davanın asıl sonucunu söyledi:

“Tüm suçlamalardan suçlu bulunursa, 70 yıl hapis cezasına çarptırılır.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin