featured

Bitcoin ve SWIFT söylemleri çoğalıyor: Kripto için bir fırsat olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya-Ukrayna krizinden sonra dünya geneli yaptırımlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Devletler, Rusya’ya bazı yaptırımlar uygulayarak ekonomik darbe vurmak istiyor. Ayrıca hükümetlerin aldığı kararla Rusya’nın işgalden vazgeçmesi isteniyor. Ancak bu kolay olmayacak gibi. Diğer yandan Bitcoin ve SWIFT ile ilgili iddialar yine masada.

ABD ve NATO’nun Rusya’yı SWIFT’den çıkarma kararı, yıkıcı bir geri tepmeye yol açacaktır. Bu hareket aynı zamanda doların yok olmasına ve küresel rezerv para birimi olarak saltanatına son verebilir. 

Soğuk Savaş’ın zirvesinden ve 2014’te Ukrayna’ya girilmesinden bu yana, Batı ile Rusya arasındaki gerilim hiç bu kadar yüksek olmamıştı. 2022 yılında yaşanan kriz batılı ülkeler tarafından daha sert bir tepkiyle kendini gösterdi. Başta İngiltere olmak üzere Almanya ve diğer AB ülkeleri Rusya’ya karşı net bir tavır aldı.

Bilgi savaşı küresel olarak yayılırken ve Ukrayna’daki savaş devam ederken, Rusya’nın SWIFT’den çıkarılması görüşmeleri Batı ve müttefikleri tarafından tartışılıyor.

Bitcoin ve SWIFT

Dünya çapındaki finans kurumlarının ödemelerini işlemek için aracı olarak hizmet verme işlemi olarak SWIFT’i tanımlamak mümkün. Daha öncesinde İran nükleer programında İran SWIFT’den kesilmişti. Bu, İran’ı küresel finansal sistemden izole etmişti.

Diğer ülkelerin ABD doları kullanarak İran’a yatırım yapamayacağı, İran’la ticaret yapamayacağı veya ticaret yapamayacağı anlamına geliyordu. İran ekonomisi ciddi şekilde etkilenmişti. Hatta İran o zamandan beri ekonomik sıkıntı çekiyor.

Rusya gibi bir dünya gücünü küresel finans sisteminden çıkarmak, öngörülemeyen geri tepmelere neden olacaktır. Hatta son gelen haberlere göre bazı SWIFT işlemleri için askıya alındı.

bitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin