featured

Bir kripto dostu ülke daha geliyor, yasalar hafifleyebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto dostu, olma niyetinde bulunan ülkeler artıyor. Uzman ve ekonomistlerin 2022 yılında beklentisi zaten bu yöndeydi. Daha fazla ülkenin kripto varlıkları kabul edileceği düşünülüyordu. Kripto dostu olmasının yanında birkaç ülke daha resmi para birimi olarak tanıyabilir.

Hükümet destekli bir kripto yanlısı grup, Vietnam’ın yakında kripto düzenlemesinde bir artış göreceğini düşünüyor. Ülkede kripto kabulünü artırmayı amaçlayan bir grup olan Vietnam Blockchain Birliği (VBU), bu hafta resmi olarak çıkışını yaptı.

Grup, hükümet ve özel oyuncular arasındaki işbirliğini blok zinciri teknolojisi üzerinden artırmayı hedefliyor. Ayrıca, Vietnam’ın kripto benimsemesi istikrarlı bir şekilde arttığından, hükümetin alanla ilgili düzenlemeleri hazırlamasına yardımcı olacak.

VBU bu hafta resmi olarak başlatıldı

Yerel yayın Vietnam Investment Review Cuma günü bildirdiğine göre, sendika bu hafta Binance dahil olmak üzere birçok popüler kripto oyuncusunun temsilcilerinin katıldığı bir törenle resmen kuruldu.

Grubun danışma kurulu, Bilgi ve İletişim Bakan Yardımcısı Nguyen Huy Dung ve birçok hükümet yetkilisi tarafından yönetiliyor. Birliğe, CMC Uygulamalı Araştırma Enstitüsü direktörü Dang Minh Tuan başkanlık ediyor.

Vietnam Maliye Bakanlığı da kapsamlı kripto dostu düzenlemeye geçmek için merkez bankasıyla birlikte çalışıyor.

Vietnam bir kripto etkin noktası

Güneydoğu Asya ülkesinde kripto kabulü, son iki yılda benzeri görülmemiş bir şekilde hızlandı. Vietnam, Blockchain analitik firması Chainalysis’ten kripto benimsemeye öncülük eden ülkeler endeksinde ilk sırada yer aldı.

Ülke, kriptoyu yasal ödeme aracı olarak kabul etmese de, kripto varlıklarının tutulması ve ticareti konusunda herhangi bir kısıtlamaya sahip değil. Ancak Vietnam kripto dostu olmak için kapsamlı bir düzenlemeden yoksun. Bunun için çalışmaların yapılacağı bildiriliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin