Kripto haberleri peş peşe geliyor: Aylık kapanışa yakın canlılık var!

Fidelity, kripto ETF alanını genişletiyor: Metaverse detayı dikkat çekiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uluslararası yatırım devi Fidelity, borsada işlem gören fon (ETF) tekliflerini kriptodaki en sıcak pazarlara giren iki yeni ürünle genişletmeyi planlıyor. Şirket dün yaptığı açıklamada yeni bir pazara daha giriş yapmayı hedefliyor. 

Fidelity Investments, 21 Nisan’da işlem görmeye başlayan Fidelity Metaverse ETF’yi (FMET) ve Fidelity Crypto Industry ve Digital Payments ETF (FDIG) başlattığını duyurdu.

Metaverse fonu, Bloomberg’e göre “İnternetin gelecekteki durumunu inşa eden” Web3 firmalarını izleyecek ve bunlara yatırım yapacak.

FDIG fonu, kripto para birimine doğrudan maruz kalma sağlamayacak. Bununla birlikte, kripto madenciliği ve ticareti, blok zinciri ve dijital ödeme işlemleri dahil olmak üzere “daha geniş dijital varlık ekosistemini destekleyen” şirketlere yatırım yapacak.

Fidelity’nin ETF Yönetim ve Strateji Başkanı Greg Friedman, genç yatırımcılardan artan bir talep olduğunu söyledi:

“Dijital ekosistemde hızla büyüyen endüstrilere erişim için özellikle genç yatırımcılardan talep görmeye devam ediyoruz. Bu iki tematik ETF, yatırımcılara tanıdık bir yatırım aracıyla maruz kalma imkanı sunuyor.”

Kalabalık ETF Piyasası

Fidelity, kalabalık bir pazara girdiğinin farkımda. Bloomberg, şimdiden bir düzineden fazla kripto temalı hisse senedi ETF ticareti olduğunu bildirdi. BlackRock gibi firmalar da genç nesil yatırımcılar için bu “tematik” fonları geliştirmek için ekipler kuruyor. WallachBeth Capital’in genel müdürü Jennica Ross, şunları söyledi:

“İnsanlar, meta verinin ne olduğuna ve gelecekte ne olabileceğine giderek daha fazla aşina hale geliyor. Doğal olarak yatırımcılar bunu oynamanın yollarını arıyor.”

Fidelity’nin Metaverse fonu, Metaverse takip eden diğer dört ETF arasında en düşük ücretle piyasaya giriyor. Bu, Bloomberg’in kıdemli ETF analisti tarafından not edildi. Analist, First Trust’ın 70 baz puanlık bir Metaverse ETF başlattığını da sözlerine ekledi. Muhtemelen bir yıl içinde bir milyar dolara sahip olacak, bir pazardan söz etti.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin