Binance ve SEC davasında son durum: Taraflar arasındaki gerilim artıyor!
Binance ve SEC davasında son durum: Taraflar arasındaki gerilim artıyor!

Binance ve SEC davasında son durum: Taraflar arasındaki gerilim artıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance.US, ABD’li düzenleyicilerden gelen yasal işlemlerin ortasında personelinin yaklaşık üçte birini işten çıkardı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance’in daha önce hızlandırılmış keşif yapmayı kabul etmesine rağmen yeterli belge sağlamadığını iddia etti.

Binance‘in ABD’deki iştirakinden sorumlu kuruluş BAM, yaklaşık 220 belge sundu. Ancak SEC’in yasal temsilcileri yeni bir dosyada bu belgelerin çoğunun “anlaşılmaz” ekran görüntülerinden oluştuğunu ve önemli tarih veya imzaların bulunmadığını iddia etti.

Binance-SEC

SEC, 5 Haziran’da Binance’e karşı yasal işlem başlattı ve platforma karşı toplam 13 suçlamada bulundu. Bu iddialar arasında ABD menkul kıymetler yasalarının ihlalleri ve ülkedeki yatırımcıların Binance.com’a erişmesinin ve bir borsa, komisyoncu ve takas kurumu olarak uygun şekilde kaydolmadan işlem yürütmesinin engellenememesi yer alıyor.

Mühürlenmemiş belgelere göre, devam eden mahkeme salonu dramasında yeni bir değişiklik olarak SEC, Binance’in devam eden soruşturmada işbirliği yapmadığını iddia etti.

Ayrıca mali düzenleyici kurum, BAM’ın ifade için gerekli tanıkları sunmayı reddettiğini de iddia etti. Bunun yerine işletme, bağımsız olarak seçtiği tanıkların yalnızca dört ifadesini sunmayı tercih etti.

“İlgili iletişim taleplerine genel itirazlarla yanıt verdi ve işlerinin olağan akışında saklanan belgeleri sunmayı reddetti, bu belgelerin mevcut olmadığını, yalnızca SEC’in bu tür belgeleri daha sonra başka kaynaklardan alabileceğini iddia etti.”

SEC ayrıca Binance.US’in, Binance’in uluslararası kolu Binance Holdings Ltd tarafından sunulan ve varlıkların yurtdışına transferini engellemek için tasarlanmış daha önceki bir anlaşmayı ihlal ettiği anlaşılan bir saklama hizmeti olan Ceffu’yu kullanmasına ilişkin endişelerini de dile getirdi.

SEC, BAM’ın Ceffu ve Binance’in cüzdan yönetimi ve müşteri fonlarındaki rollerine ilişkin çelişkili beyanlarda bulunduğuna dikkat çekti. Başlangıçta BAM, Ceffu’nun cüzdan saklama yazılımı ve hizmet sağlayıcısı olarak hizmet verdiğini iddia etti, ancak daha sonra kuruluş Binance’in cüzdan saklama yazılımı sağlayıcısı olduğunu belirtti.

Binance.US’de personel çıkışları

Haziran ayında personeline gönderdiği bir mektupta Binance, SEC ile uzun süreli ve maliyetli bir yasal mücadele yaşanacağını öngörmüştü. Sonuç olarak, Binance.US yönetiminden işgücünü küçültmesini istedi. Binance.US’nin karşılaştığı iç zorlukların ortasında, birkaç üst düzey yönetici şirketten ayrıldı.

Özellikle CEO Brian Shorder, bu yıl firmadan ayrılan üst düzey yöneticiler listesine son eklenen isim oldu.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin