featured

2024 için 10 uzman Bitcoin fiyat tahmini…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) son zamanlarda kripto para piyasasının büyük çoğunluğuyla birlikte biraz durgunluk yaşasa da pek çok uzman uzun vadeli geleceği konusunda iyimser. Ve bu tahminler arasında en iyimser olanları 1 milyon dolara kadar çıkıyor.

“Undressing Bitcoin” adlı kitabın yazarı ve podcast sunucusu olan Layah Heilpern, 14 Eylül’de paylaştığı bir X gönderisinde 10 yatırım uzmanı ve finans şirketinin gelecekteki Bitcoin fiyatına ilişkin tahminlerini listeledi.

Heilpern özellikle milyarder yatırımcı ve risk sermayedarı Tim Draper ile başladı; Draper başlangıçta BTC’nin Haziran 2023’e kadar 250.000 dolar fiyatına ulaşacağını öngörmüştü. Ancak daha sonra ABD düzenleyicilerinin bu kadar agresif olmasını beklemediğini belirterek 2025 tahminini geri çekti.

1 milyon dolar oyunda mı?

Bu arada kripto para alanındaki ilk öncülerden biri ve blockchain şirketi Blockstream’in CEO’su Adam Back, ağustos ayında BTC’nin 2024 yarılanmasından önce 100.000 dolara ulaşabileceğini belirtti. Bu rakam, daha yakın zamanda dünya ekonomisinin çökmesi hâlinde Bitcoin’in 1 milyon dolara bile yükselebileceğini söyleyen Robert Kiyosaki tarafından sunulan rakamla aynı.

Aynı zamanda Haziran 2023’te küresel varlık yöneticisi ARK Investment Management’ın CEO’su Cathie Wood tarafından da öngörülen 2030 yılına kadar 1 milyon dolar Bitcoin için fiyat hedefidir ve Wood “Bitcoin’in enflasyona karşı bir koruma olduğunu” yinelemiştir. Bu görüş diğer birçok uzman tarafından da paylaşılmaktadır.

Temmuz ayında kripto yatırım firması Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in benimsenme hızı ve “enflasyon karşıtı bir değer deposu olmak için özel olarak tasarlanmış” olması gibi benzersiz özellikleri nedeniyle önümüzdeki beş yıl içinde şüphesiz 500.000 dolara ulaşacağını söyledi.

Ayrıca Fundstrat Global Advisors kurucu ortağı Tom Lee, özellikle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylaması hâlinde Bitcoin’in 2024 yılı sonuna kadar 180.000 dolara ulaşacağına inanıyor.

Kripto borsası BitMEX’in kurucu ortağı Arthur Hayes, 12 Eylül tarihli özetinde yazdığı gibi ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürme konusundaki olası kararının tetikleyeceği bir rallide en olası senaryo olarak BTC’nin Kasım 202’deki 69.045 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinin (ATH) biraz üzerinde olan 70.000 doları görüyor.

Şirketler Bitcoin’in geleceği hakkında ne diyor?

Öte yandan yatırım bankacılığı ve varlık yönetimi devi JPMorgan Chase (NYSE: JPM) tahminlerinde biraz daha muhafazakâr davranarak yatırımcıların portföylerinde risk sermayesi veya hacim ayarlı terimlerle altına eşit olması koşuluyla BTC fiyatı için boğa senaryosunda 45.000 doları öngörüyor.

Bununla birlikte kripto varlık yönetiminin önde gelen isimlerinden Pantera Capital ekibi, 22 Ağustos’ta yayınladığı son “Blockchain Mektubu” nda, 2024 için yükseliş görünümünü vurguladı ve geçmiş eğilimler devam ederse BTC’nin önümüzdeki dört yıllık yarılanma döngüsünde 148.000 dolar civarına yükselebileceğini öngördü.

Bu arada Zodia Custody aracılığıyla Avrupa Birliği’nde BTC ve kripto saklama hizmeti sunan Birleşik Krallık’ın önde gelen uluslararası bankalarından Standard Chartered, kısa süre önce Bitcoin için 100.000 dolar olan 2024 sonu tahminini 120.000 dolara yükseltti.

Son olarak Heilpern, merkezi olmayan finans (DeFi) varlığının amiral gemisi için 75.000 dolarlık kendi tahminini listeye ekledi ve yorumlarda bu fiyat hedefine 2025’te bir noktada ulaşmak için zaman çizelgesini yerleştirmeye devam etti.

Bitcoin fiyat analizi

Halihazırda BTC, 15 Eylül’de alınan son bilgilere göre aylık grafiğinde yüzde 8,68’lik kayıplar kaydetmeye devam ederken gün içinde yüzde 1,07 artış ve geçtiğimiz hafta boyunca yüzde 3,07 büyüme ile 26.631 dolardan el değiştiriyor.

bitcoin

Her şey göz önüne alındığında bu noktada mütevazı sayılan 45.000 dolar ile birim başına 1 milyon dolar arasında değişen tahminlerden hangisinin doğru olduğunu zaman gösterecektir.

finbold

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin