Binance, İngiltere’de yeniden bir lisans iptal tehdidiyle karşı karşıya

Binance, İngiltere’de yeniden bir lisans iptal tehdidiyle karşı karşıya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasının önde gelen borsalarından biri olan Binance, İngiltere ile bir türlü yıldızı barışmadı. Her iki tarafın sergilediği tutum süreci daha çok uzattı. Kripto para borsası yeni düzenleme ve işleyiş için güncelleme yapsa da lisans iptali için söylentilerden kurtulamadı. İşte daha fazlası…

Binance’in 7 Mart Pazartesi günü geleneksel paradan kriptoya ödeme sağlayıcısı Bifinity’yi piyasaya sürmesi sürmüştü. Piyasaya girmesinin üstünden az bir zaman geçmesine rağmen Birleşik Krallık’ın en üst düzenleyici organı olan Mali Davranış Otoritesi’nin (FCA) ani direnişiyle karşılaştı.

Pazartesi günkü lansmanla Binance, yeni başlatılan Bifinity hizmetinin Eqonex’e 36 milyon dolarlık dönüştürülebilir kredi vereceğini doğruladı. Bu, Bifinity’ye Eqonex üzerinde bazı özel sözleşme hakları veriyor. Ancak FCA, Eqonex’in Kara Para Aklama Düzenlemeleri (MLR’ler) kapsamında FCA tarafından resmi olarak kayıtlı bir kripto işletmesi olan Digivault’un ana şirketi olduğunu açıklıyor. 

Binance, İngiliz düzenleyicilerle karşı karşıya

İngiliz düzenleyici FCA, Bifinity ve Eqonex arasındaki bu düzenlemeyle Binance’in düzenleyici incelemeyi atlamaya çalıştığını düşünüyor. Buna ek olarak FCA, yalnızca Binance Group’un bir yan kuruluşu olan Binance Markets Limited’i düzenlediğini belirtiyor.

FCA, endişelerini daha da ifade ederek, bu Binance Grubundaki başka hiçbir kuruluşun Birleşik Krallık’ta herhangi bir düzenlemeye tabi faaliyet yürütmek için herhangi bir resmi lisansa sahip olmadığını belirtiyor. Düzenleyicilerden şu şekilde bir açıklama yapıldı:

“FCA tarafından dayatılan gereklilikler nedeniyle, Binance Markets Limited’in şu anda FCA’nın yazılı izni olmaksızın herhangi bir düzenlemeye tabi faaliyette bulunmasına izin verilmemektedir. Bu gereklilik, FCA’nın görüşüne göre Binance piyasalarının etkin bir şekilde denetlenme yeteneğine sahip olmadığı için getirildi.

Özellikle Binance Markets’in tüketiciler için önemli bir risk oluşturan karmaşık ve yüksek riskli finansal ürünler sunan küresel Binance grubuna üyeliği bağlamında endişe vericidir.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin