Belarus'un en büyük bankası kripto borsa hizmetini başlattı
Belarus'un en büyük bankası kripto borsa hizmetini başlattı

Belarus’un en büyük bankası kripto borsa hizmetini başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Devlet bankası ve Belarus Cumhuriyeti’nin en büyük finans kurumu olan Belarusbank, kripto para dünyasına açılan en son banka oldu.

Belarus bankacılık devinden kripto para borsası

12 Kasım 2020 Perşembe günü PrimePress tarafından yayınlanan bir habere göre Belarusbank, kripto borsa platformu White Bird ile işbirliği içinde Visa ödeme kartlarını kullanarak kripto para birimi alım satım hizmetleri sunuyor. Yeni hizmet, yıllar önce harekete geçirilen bir dijital dönüşüm programını takip ediyor.

Belarus finans devi başlangıçta bir kripto para birimi borsası başlatmak için çalıştığını duyurdu. O zamanlar bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Viktor Ananich, dijitalleşmenin banka için birincil odak noktası olduğunu vurgulamıştı.

Yeni kripto borsa hizmeti hem Beyaz Rusya’da hem de Rusya’da vatandaşlara açık olacak. Bu arada, yeni hizmete erişecek ülke sayısını artırma planları var. Ayrıca kullanıcılar, Belarus rublesi (BYN), ABD doları (USD), Rus rublesi (RUB) ve euro (EUR) gibi fiat para birimleri ile kripto ticareti yapabilecekler.

Kripto varlıklarından bahsedilmedi

Haber, borsada mevcut olan kripto varlıklarından özellikle bahsetmese de platformun daha fazla kripto para birimi için destek sunma planları olduğunu belirtiyor. Haberde ayrıca, “geleneksel ekonomi ile yenilikçi finansal teknolojilerin kesiştiği noktada bir dizi ek hizmet” uygulama planları da yer alıyor.

Belarus, sağlam düzenleyici çerçevesi ile kripto para birimi ve blockchain teknolojisine karşı sağlıklı bir yaklaşıma sahip. Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko, 2017 yılında Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kullanımını yasallaştıran bir kararname imzalamıştı.

btcmanager


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin