İlk 100 içinde yer alan altcoin, piyasaya öncülük ediyor: Market yeniden canlandı

Bain Capital, 560 milyon dolarlık kripto fonu başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kurumsal şirketler günümüzde kripto piyasasına giriş yapmak için devasa fon başlatma serüvenine katılıyor. Kripto fonu olarak başlayan pek çok şirket bu alanda faaliyet gösteriyor. Şimdi ise bir büyük şirket daha fon başlatmak için start verdi.

Büyük özel sermaye yatırımcısı Bain Capital’in girişim odaklı kolu, yalnızca kripto şirketlerine yatırım yapmak için 560 milyon dolarlık bir fon başlattı. Bloomberg, fonun Kasım ayında kapandığını ve kripto alanına şimdiden 100 milyon dolar yatırım yaptığını bildirdi. 

Bain, kripto borç verenler BlockFi ve Compound Finance’in yanı sıra bir dizi farklı kripto şirketini yöneten Digital Currency Group’taki varlıklarıyla kripto para birimlerine aslında yabancı değil.

Fon, kripto girişimlerinden merkezi olmayan özerk kuruluşlara kadar çeşitli şirketlere yatırım yapacak. Bain, fonu önümüzdeki iki ile üç yıl içinde dağıtmayı ve uzun vadeli bir yatırım yaklaşımı benimsemeyi planlıyor.

Kripto fonu değişken bir zaman diliminde başlatıldı

Bain Capital Crypto yönetici ortağı Stefan Cohen Bloomberg’e verdiği demeçte kripto fonu ile ilgili duygularını dile getirdi. Cohen,

“Bizim görüşümüz bunun 10-20 yıllık bir fırsat olduğu ve burada belirli bir süre içinde birden fazla fonu kolaylaştırabileceğini düşündüğümüz bir platform inşa etmemiz.”

Bain’in kriptoya yaptığı son baskı, artan enflasyon, Rusya-Ukrayna gerilimleri ve yaklaşmakta olan bir Federal Rezerv faiz artırımına ilişkin endişeler ile piyasada vahşi dalgalanmalara neden olan alan için değişken bir zamanda geliyor. Coinmarketcap verilerine göre, toplam kripto piyasası kapitalizasyonu Şubat ortasından bu yana yaklaşık 400 milyar dolar dalgalandı. Bitcoin yakın zamana kadar Kasım ayındaki rekor seviyeden yarıya inmişti.

Ancak Bain’in yatırımı, 2021’den bu yana piyasa değerinin patlamasına tanık olan kriptoya artan kurumsal ilginin altını çiziyor. Birçok Wall Street devi, özellikle Tesla, Bitcoin’de büyük holdinglere sahip. Grayscale, Van Eck ve daha yakın zamanda Charles Schwab dahil olmak üzere fon operatörleri de kripto ile ilgili finansal ürünleri piyasaya sürmeye çalıştı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin