Visa, PayPal ve Mastercard'dan flaş Rusya kararı!
Visa, PayPal ve Mastercard'dan flaş Rusya kararı!

Visa, PayPal ve Mastercard’dan flaş Rusya kararı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Üç finansal hizmet devi de Rusya merkezli müşterilere hizmet vermeyi durdurma planlarını açıkladı. Visa, Mastercard ve PayPal, Putin’in Ukrayna’ya yönelik “özel askeri operasyonunu” takiben Rusya’dan ayrılan çok sayıda şirkete katıldı. Durum böyle olunca, Rusların kripto para birimlerine yönelip yönelmeyeceği sorusu devam ediyor.

Visa, Mastercard ve PayPal Rusya’dan ayrılıyor!

İki eski Sovyet devleti arasında savaşın başlamasından bu yana Batı dünyası geçmişten farklı bir yaklaşım benimsedi ve doğrudan çatışmaya dahil olmak yerine yaptırımlar uygulamaya başladı. Ek olarak, sayısız şirket ve kuruluş, Rusya’yı saldırgan olarak adlandırarak Rusya’dan çekilmeye karar verdi. Yaptırımların ve bu firmaların çoğu finansal açıdan geliyor ve en son katılanlar ABD merkezli Visa, Mastercard ve PayPal oldu.

Reuters, PayPal’ın 5 Mart’taki niyetlerini bildirdi ve şirketin Rusya’da Cumartesi günü erken saatlerde hizmetlerini kapattığını belirtti. Firmanın Başkanı ve CEO’su Dan Schulman, PayPal’ın “Rusya’nın Ukrayna’daki şiddetli askeri saldırısını kınamada uluslararası toplumla birlikte olduğunu” açıkladı. Şirket, belirli bir süre para çekme işlemlerini destekleyecek ve böylece Rusya merkezli müşterilerin hesap bakiyelerini çekmelerine olanak tanıyacak. Visa, önümüzdeki günlerde tüm işlemleri durdurma sürecine başladığını söyledi.

Tamamlandığında, Rusya’da verilen Visa kartlarıyla başlatılan tüm işlemler artık ülke dışında çalışmayacak ve Rusya dışındaki finans kurumları tarafından verilen Visa kartları artık Rusya Federasyonu içinde çalışmayacak.

Mastercard ayrıca, mevcut durumu kapsamlı bir şekilde gözden geçirdikten sonra Rusya’daki ağ hizmetlerimizi askıya almaya karar verdiğini açıkladı. Firma, bu kararın küresel gözlemcilerin son düzenleyici gerekliliklerinden ve şirketin “birden fazla finansal kurumu Mastercard ödeme ağından engelleme” eylemlerinden kaynaklandığını açıkladı.

Rusya kriptoya yönelecek mi?

Ulusal bankaların çoğu SWIFT’in dışında tutulurken ve adı geçen şirketler normal iş faaliyetlerini durdururken, Ruslara çok az seçenek kalacak. Bunlardan biri kripto para birimi endüstrisini kullanıyor gibi görünüyor. Savaş patlak verdikten sonra, Rusya’dan ve Ukrayna’dan dijital varlık ticaret hacimlerinin yeni zirvelere fırladığını iddia eden raporlar ortaya çıktı.

Ayrıca Binance, Kraken ve Coinbase dahil olmak üzere birçok kripto para borsası, en azından şimdilik, Rus tabanlı kullanıcılara hizmet vermeyi durdurmayı reddetti. Aynı zamanda, birçok düzenleyici, yaptırımları atlatmak için dijital varlıkları kullanabileceği konusunda uyardı. Ancak, Ripple CEO’su ve Coinbase CEO’sunun belirttiği gibi, bu pek olası görünmüyor. Bunun yerine, sıradan Rus vatandaşlarının ulusal para birimleri değer kaybederken kriptoya yönelmeleri daha mantıklı.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin